Na tribini u Glini o štetnosti alkohola

U Knjižnici i čitaonici Glina u srijedu, 23. studenog održana je još jedna tribina Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline pod nazivom “Alkohol kao pojava među mladima i društvom”.

U Hrvatskoj je najveći društveni problem i dalje alkohol. Alkoholizam je kronična ovisnost o alkoholnim pićima. Manifestira se kroz snažnu želju za pićem, gubitkom kontrole prilikom pića, simptomima fizičkog odvikavanja i povećanom tolerancijom na alkohol. Ovisnost o alkoholu je težak psihički poremećaj jer dolazi do patološkog procesa, koji mijenja način na koji mozak funkcionira.

U Hrvatskoj je oko 200.000 do 240.000 alkoholičara, što ispada jedan alkoholičar na 19 stanovnika, a brojka je i veća zbog nemoguće potpune procjene.  S nevjerojatnih 12,8 litara čistog alkohola popijenog po glavi stanovnika na vrhu smo europske crne ljestvice.

Tim povodom, u Knjižnici i čitaonici Glina Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline organiziralo je tribinu pod nazivom “Alkohol kao pojava među mladima i društvom”.

Ovo je već 4. po redu tribina o organizaciji Povjerenstva čiji rad od sada možete pratiti i na facebooku, rekao nam je predsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline Bojan Dadasović.


Na koji način putem facebooka do Povjerenstva?

Dadasović je naglasio i kako Povjerenstvo nema konkretne ovlasti u rješavanju problema, ali mogu pomoći i mogu ih uputiti onima koji imaju takve ovlasti.

 

Prethodni članakZbog kvara prekid u isporuci električne energije
Sljedeći članakIntegrirani nastavni dan u Srednjoj školi Glina na temu “Glina-grad hrvatske himne”