Modernizacija sustava javne rasvjete u Glini

U cilju uspješne modernizacije sustava javne rasvjete gradonačelnik Stjepan Kostanjević dana 11.5.2017. primio je konzultante Europske banke za obnovu i razvoj te potpisao Pismo namjere za korištenje besplatne tehničke pomoći u pripremi i provođenju postupka javne nabave za projekte energetske učinkovitosti u sklopu EBRD-ovog programa „Regional Energy Efficiency Program“ financiranog od fonda Europske Unije. 

VEZANE VIJESTI
VIDEO – U Slatini Pokupskoj obilježeno Rokovo

Kroz taj će program EBRD-ovi konzultanti gradu pomoći u pripremi natječajne dokumentacije, organiziranju postupka javne nabave za ESCO tvrtke, ocjenjivanju njihovih ponuda te odabiru ekonomski najpovoljnije ESCO tvrtke. U planu je da Grad Glina sklopi Ugovor o energetskom učinku s ekonomski najpovoljnijom ESCO tvrtkom sredinom 2017. godine, nakon čega bi započela realizacija projekta modernizacije sustava javne rasvjete.

VEZANE VIJESTI
Glini 2.5 milijuna kuna za zapošljavanje 15 žena

Ovakvi projekti prema postojećem Zakonu o energetskoj učinkovitosti ne predstavljaju javni dug, a investicija se vraća kroz ostvarene energetske uštede. Do sad je preko EBRD-ovog programa uspješno realizirano pet projekata modernizacije javne rasvjete po navedenom modelu i to u Vrbovcu, Novigradu, Podbablju, Ludbregu i Metkoviću.

Prethodni članakKandidati HDZ-a Žinić i Kostanjević družili se s Glinjankama i Glinjanima
Sljedeći članakVIDEO – Kandidati Žinić i Kostanjević u Viduševcu