Modernizacija sustava javne rasvjete u Glini

U cilju uspješne modernizacije sustava javne rasvjete gradonačelnik Stjepan Kostanjević dana 11.5.2017. primio je konzultante Europske banke za obnovu i razvoj te potpisao Pismo namjere za korištenje besplatne tehničke pomoći u pripremi i provođenju postupka javne nabave za projekte energetske učinkovitosti u sklopu EBRD-ovog programa „Regional Energy Efficiency Program“ financiranog od fonda Europske Unije. 

Kroz taj će program EBRD-ovi konzultanti gradu pomoći u pripremi natječajne dokumentacije, organiziranju postupka javne nabave za ESCO tvrtke, ocjenjivanju njihovih ponuda te odabiru ekonomski najpovoljnije ESCO tvrtke. U planu je da Grad Glina sklopi Ugovor o energetskom učinku s ekonomski najpovoljnijom ESCO tvrtkom sredinom 2017. godine, nakon čega bi započela realizacija projekta modernizacije sustava javne rasvjete.

Ovakvi projekti prema postojećem Zakonu o energetskoj učinkovitosti ne predstavljaju javni dug, a investicija se vraća kroz ostvarene energetske uštede. Do sad je preko EBRD-ovog programa uspješno realizirano pet projekata modernizacije javne rasvjete po navedenom modelu i to u Vrbovcu, Novigradu, Podbablju, Ludbregu i Metkoviću.

Prethodni članakKandidati HDZ-a Žinić i Kostanjević družili se s Glinjankama i Glinjanima
Sljedeći članakVIDEO – Kandidati Žinić i Kostanjević u Viduševcu