Ministar Bačić posjetio glinsko područje i dao nadu za bržom obnovom domova

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić jutros je posjetio Sisačko moslavačku županiju, odnosno Rovišku gdje je započela izgradnja zamjenske obiteljske kuće gospođe Kate.

Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije kazao je kako je zadovoljan što se uz obnovu javnih zgrada i ustanova obnavljaju i grade i obnavljaju domovi stanovnika ovog područja. Obilježavanje početaka radova na obiteljskoj kući posebno raduje i ministra Bačića koji je kazao kako mu je drago da ima priliku biti na širem području Gline gdje danas počinje nekoliko dugo iščekivanih radova.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalan božićni susret članova UHBL PTSP SMŽ

– S današnjim danom krećemo u novi zamah obnove obiteljskih kuća, a nadamo se da ćemo u naredna dva tjedna imati još više gradilišta, a uz područje Banovine, obnova počinje i na susjednim županijama. Međutim, ovdje je u pitanju mnogobrojna obnova koju ipak ne smatram dovoljnom. Želim da ovi ljudi drugu zimu ne dočekaju u kontejnerima, poručio je ministar Bačić.

VEZANE VIJESTI
Izlaslanstvo Grada Gline nazočilo svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska

Nakon Roviške ministar je obišao i Majske Poljane gdje je podsjetio na novi val gradnje novih zamjenskih kuća sukladno novom Zakonu o obnovi:

-Odlučili smo sukladno novom zakonu obnovu i ubrzati. Sve nove zamjenske kuće bit će građene u klasičnoj zidanoj gradnji koja će ići kontinuirano. Do sada na Banovini nije bilo konstrukcijske obnove, što ćemo promijeniti. Dok se obnavlja jedan dio kuća odmah dogovaramo obnovu ostalih, govori Bačić dodajući kako smo svi svjedoci prespore obnove.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline

-Sutra je planiran sastanak s izvođačima s kojima ćemo dogovoriti novi dinamički plan i ugovaranje novih rokova kako bi brojen kuće koje su trenutno u obnovi bile i završene.

Nakon područaj Gline koja i dalje trpi posljedice razornog potres ministar je obišao Petrinju I Sisak gdje su također počeli radovi na izgradnji obiteljskih domova.

 

Prethodni članakNa lažnoj internetskoj stranici upisao podatke s kartice tekućeg računa
Sljedeći članakU programu Camino Banovine i Glina