Janković najavio kandidaturu za Sabor Republike Hrvatske

Janković nositelj liste Fokusa i Republike za 7. izbornu jedinicu

Gradonačelnik Grada Gline, Ivan Janković, najavio je svoje sudjelovanje na nadolazećim parlamentarnim izborima, istaknuvši se kao nositelj liste u sedmoj izbornoj jedinici. Svoju odluku podijelio je na Facebooku, uz geslo koje poziva na razum – “Glas razuma”. Ova vijest brzo je privukla pažnju širom Banovine, izazivajući znatan interes među stanovništvom.

U kontekstu političke scene gdje je prije 3 godine uspješno osvojio gradonačelnički mandat, Jankovićev potez usmjeren je ka daljnjem napredovanju prema Hrvatskom saboru. Kao neovisni kandidat na listi političkih stranaka Fokus i Republika, u sedmoj izbornoj jedinici, Jankovićeva kandidatura kao jedinog nositelja liste s područja Banovine svakako doprinosi aktualizaciji problema ovih prostora i otvara mogućnost za snažan glas u parlamentu s lokalne razine.

S obzirom da su u timu gradonačelnici Svete Nedelje, Samobora, Otočca i drugih gradova te Damir Vanđelić kao kandidat za premijera ova izborna utrka obećava biti zanimljiva.

VEZANE VIJESTI
Stanje po pitanju voda u Glini pod kontrolom

Više o samoj najavi i poruci Ivana Jankovića, koju je podijelio sa svojim pratiteljima na Facebooku, možete pročitati u nastavku.

Donio sam Odluku!
Izaći ću na ove parlamentarne izbore kao nositelj liste za 7. izbornu jedinicu zajedno sa partnerima iz Fokusa i Republike te nizom proaktivnih i uspješnih lokalnih čelnika, poduzetnika i ostvarenih ljudi.
Ova naša novoskrojena sedma izborna jedinica je zapravo Hrvatska u malom.
Od nizine preko planine do mora.
Možda najzahtjevnija, možda najnerazvijenija, ali i najljepša za sve nas koji tu živimo.
Od Siska, Kutine i Banovine preko Like i Karlovca, Gorskog Kotara pa sve do Paga i Vira.
Teško je pronaći zajedničku lokalnu temu s kojom bih došao do svakog od vas.
Upravo zato ne idem sam.
Upravo zato idem s ljudima koji imaju jednake probleme, koji se bore za svoj kraj i koji vjeruju da zajedno možemo napraviti rezultat.
Nastupit ću kao nezavisni kandidat, ne kao priljepak lijevima ili desnima, ne kao netko koga će tapšati po ramenima.
Nastupit ću kao jedini nositelj liste s područja ranjene Banovine jer ovaj kraj živim i borim se za njega.
Jer se bojim da poslije izbora sve ono što je ovdje nužno pokrenuti, past će u zaborav.
Poslije potresa, kao i poslije rata. A to smo već vidjeli i od lijevog i od desnog brda.
Ne smijemo to dozvoliti i ja se stavljam na raspolaganje, da budem glas razuma.
Ne opterećujem se strankama, tuđim bitkama i ideologijom. Ujedno i znam tko sam – otac, muž, hrvatski domoljub, sin hrvatskog branitelja i obrtnika, inženjer, nekad poduzetnik danas gradonačelnik.
I spreman sam svakome pružiti ruku suradnje kao što sam i spreman uvijek iskreno reći da nesto ne valja.
Ja želim bit glas svoga sugrađana, koji se vrijedno bori svaki dan za svoje bližnje, kojeg pati nepravda, koji želi malo bolje sutra… želim raditi i stvarati… i želim da me izabere narod da ga predstavljam!
Danas na Veliki četvrtak počinje sveto Vazmeno trodnevlje.
Želim vam da ga provedete u miru i uz svoje najbliže, jer ništa važnije nije od obitelji i onih koji su s nama u dobru i zlu.
Želim vam sretan Uskrs, a nakon Uskrsa podijelit ću s vama više o svojim promišljanjima, stavovima i možda malo boljem sutra.

Prethodni članakDRUŽENJE S KORISNICIMA DOMA ZA STARIJE I ŽUPANIJSKOG NASELJA BANOVI DVORI U GLINI
Sljedeći članakGLINA Bez struje više ulica