Izložba slika Gordane Prajdić

Izložbu slika možete pogledati do kraja Mjeseca hrvatske knjige

Facebook Knjižnica i čitaonica Glina
U petak, 16. listopada u holu Hrvatskog doma Glina otvorena je izložba slika Gordane Prajdić, Glinjanke koja trenutno živi i radi u Zagrebu. U ime organizatora Knjižnice i čitaonice Glina prisutne je pozdravila profesorica povijesti umjetnosti Lidija Klobučar, koja je potom govorila o Gordani i njenim slikama.
Facebook Knjižnica i čitaonica Glina
Intenzivne vedre boje Gordaninih slika podsjećaju na živost kolorita velikog hrvatskog slikara Zlatka Šulentića, rođenog u Glini. Gordana je završila Autorsku umjetničku školu slikanja Agora u Zagrebu. Zadnja godina slikarskog školovanja bila je specijalizacija u klasi profesora Dine Trtovca, akademskog slikara.
Facebook Knjižnica i čitaonica Glina
Dosad je imala dvije samostalne izložbe: na Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice u Sisku te u Knjižnici Dubrava u Zagrebu. Sudjelovala je i na zajedničkoj izložbi polaznika slikarske škole u Agora Art Clubu. Nakon specijalizacije izlagala je na Diplomskoj izložbi u Galeriji Croatia Airlines u Zagrebu.
Facebook Knjižnica i čitaonica Glina
Po završetku Domovinskog rata sudjelovala je na likovnoj koloniji u organizaciji Grada Gline i, pored slika koje su u Gordaninom privatnom vlasništvu, izložene su i tri slike koje inače krase zidove Gradske uprave, a Grad Glina ih je posudio za ovu prigodu.
Facebook Knjižnica i čitaonica Glina
Izložbu slika Gordane Prajdić možete pogledati do kraja Mjeseca hrvatske knjige.  
Prethodni članakBez struje u petak okolica Lekenika, Gline i Topuskog
Sljedeći članakBez struje u utorak okolica Gline