Humanitarna akcija “Solidarnost na djelu” i u glinskom Crvenom križu

U duhu humanosti i solidarnosti koju promiče Crveni križ, pokrenuta je najveća humanitarna akcija prikupljanja pomoći najugroženijima i to na svim razinama organiziranosti Hrvatskog Crvenog križa, i to pod nazivom “Solidarnost na djelu”. Organiziranjem takve velike sabirne akcije Crveni križ nametnuo je svojim članovima, volonterima i zaposlenicima veliku odgovornost i obavezu da će stvoriti sve potrebne uvjete da bi pomoć stigla uvijek brzo i na vrijeme svima onima kojima je zaista potrebna.

Hrvatski Crveni križ je 18. listopada 1973. godine organizirao prvu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu” za prikupljanje materijalnih dobara i novčanih priloga za pomoć najugroženijim sugrađanima. Akcija se otada provodi sredinom listopada svake godine. Provodila se i u godinama Domovinskog rata koliko su to mogućnosti dozvoljavale.

Ove godine ova zajednička i najveća akcija svih općinskih, gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa se provodi 44. put.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Glina također su pozvali sve one koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Pomoć u hrani, odjeći, obući i novcu našim sugrađanima u potrebi možete dostaviti u četvrtak 13. i u petak 14. listopada u prostorije glinskog Crvenog križa na adresi Frankopanska 1.

U svim proteklim godinama do sada akcija je pokazala da građani Hrvatske, pa tako i naše Gline, u sebi njeguju humanost i da su spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

U Crvenom križu nadaju se velikom odazivu i ove godine. Zato uključite se, pomozite, učinite dobro djelo jer je “Vaš dar za pravu stvar”!

Prethodni članakSutra i u četvrtak bez struje
Sljedeći članakDovršetak Doma za starije osobe Glina u veljači 2017.