Humanitarna akcija “Solidarnost na djelu” i u glinskom Crvenom križu

U duhu humanosti i solidarnosti koju promiče Crveni križ, pokrenuta je najveća humanitarna akcija prikupljanja pomoći najugroženijima i to na svim razinama organiziranosti Hrvatskog Crvenog križa, i to pod nazivom “Solidarnost na djelu”. Organiziranjem takve velike sabirne akcije Crveni križ nametnuo je svojim članovima, volonterima i zaposlenicima veliku odgovornost i obavezu da će stvoriti sve potrebne uvjete da bi pomoć stigla uvijek brzo i na vrijeme svima onima kojima je zaista potrebna.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Veliko srce Gline – održana još jedna humanitarna akcija “Note dobrote”

Hrvatski Crveni križ je 18. listopada 1973. godine organizirao prvu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu” za prikupljanje materijalnih dobara i novčanih priloga za pomoć najugroženijim sugrađanima. Akcija se otada provodi sredinom listopada svake godine. Provodila se i u godinama Domovinskog rata koliko su to mogućnosti dozvoljavale.

Ove godine ova zajednička i najveća akcija svih općinskih, gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa se provodi 44. put.

VEZANE VIJESTI
Humanitarna udruga „Zeleno svjetlo Glina“ još uvijek aktivno pomaže na području SMŽ

Iz Gradskog društva Crvenog križa Glina također su pozvali sve one koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Pomoć u hrani, odjeći, obući i novcu našim sugrađanima u potrebi možete dostaviti u četvrtak 13. i u petak 14. listopada u prostorije glinskog Crvenog križa na adresi Frankopanska 1.

U svim proteklim godinama do sada akcija je pokazala da građani Hrvatske, pa tako i naše Gline, u sebi njeguju humanost i da su spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

VEZANE VIJESTI
DIP CZ Rijeka odradio više od 380 intervencija na području Gline

U Crvenom križu nadaju se velikom odazivu i ove godine. Zato uključite se, pomozite, učinite dobro djelo jer je “Vaš dar za pravu stvar”!

Prethodni članakSutra i u četvrtak bez struje
Sljedeći članakDovršetak Doma za starije osobe Glina u veljači 2017.