Granfondo u Glinu doveo brojne bicikliste, rekreativce i profesionalce

70-ak biciklista i ove je godine promoviralo zdrav život i bavljenje sportom biciklirajući na 112 kilometra dugoj stazi biciklističkog maratona Glina kojeg je organizirao Biciklistički klub Roda iz Siska i Grad Glina.

Tajnik ovog kluba Davor Rosandić otkrio nam je kako maraton ove godine nosi naziv Granfondo Glina, a vozi se po blago brdovitim dijelovima Sisačko-moslavačke županije i jednim dijelom Karlovačkom županijom.

„Utrka je otprilike kao i prošle godine. Krećemo ovdje iz središta Gline, do Brijuna zatvorenom vožnjom, zatim puštamo utrku. Idemo preko Vrginmosta, Vojnića i Topuskog nazad u Glinu. Imamo oko 70 sudionika, to je na prošlogodišnjoj razini i poprilično smo zadovoljni s obzirom da je već pomalo i kraj sezone bicikliranja. Ovo je jedna rekreativna utrka gdje dolaze i „jači“ vozači koji se mogu natjecati između sebe. Ovdje su nam Mateo Franković i Emanuel Kišerlovski iz riječkog Meridijana, oni su profesionalni vozači, tu su nam prvi put i dečki iz Slovenije. Utrka će se zasigurno, kao i do sad, odvijati u dva dijela, onom prvom u kojem će biti prva grupa vozača koja će ići jako i poprilično brzo i ona druga u  kojoj će se voziti sporije, za svoj gušt“, kazao je uoči utrke Rosandić.

VEZANE VIJESTI
Gređani: Dan sela i 15 obljetnica okupljanja i djelovanja KUD-a Seljačka sloga Gređani

„Očekujemo dobru utrku. Za sad je sve super. Vrijeme je odlično i lijepo nam je ovdje u Glini“, kazao je spomenuti Mateo Franković, a sličnog je mišljenja i njegov kolega, Emanuel Kišerlovski, inače trostruki prvak Hrvatske.

„Ovo mi je drugi put da sam na maratonu u Glini, bio sam i prošle godine. Mi smo profesionalci, ali tu i tamo dođemo i na neku amatersku utrku čisto radi druženja i opuštenog bicikliranja, bez one natjecateljske napetosti. Uživamo o tome. Bitno da je vrijeme lijepo, staza je odlična, lagani hupseri, nema prometa, priroda je prelijepa. Stvarno je prelijepo ovdje“, zaključio je Kišerlovski.

VEZANE VIJESTI
GLINA Ukrao cigareta za 42 tisuće kuna!

U ime domaćina i jednog od organizatora, natjecatelje je pozdravio gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

„Ovo je četvrti biciklijada koja se održava u Glini. Na neki način, Grad Glina podržava sve takve utrke na kojima sudjeluje puno mladih ljudi i drago nam je što ima sudionika iz cijele Hrvatske, ali ne samo iz Hrvatske, već i iz susjednih zemalja. Svake godine biciklijada dobiva sve veću važnost. Mi ćemo nastaviti s ovakvim trendom predstavljanja grada. Svako nam događanje u gradu puno znači, a puno nam znači i ova biciklistička utrka i to što ona dovodi sve ove ljude u naš grad“, kazao je Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
Hoće li se u Glini doista odlagati opasni azbest?

Dodajmo kako su organizatori i ove godine tri prvoplasirana po kategorijama nagradili medaljama, dok je ukupni pobjednik Granfonda Glina dobio pehar.

Prethodni članakAngelski susreti okupili ljubitelje izvornih pjesama i plesova te narodnih običaja
Sljedeći članakELEKTRA Donji i Gornji Viduševac bez struje