Granfondo u Glinu doveo brojne bicikliste, rekreativce i profesionalce

70-ak biciklista i ove je godine promoviralo zdrav život i bavljenje sportom biciklirajući na 112 kilometra dugoj stazi biciklističkog maratona Glina kojeg je organizirao Biciklistički klub Roda iz Siska i Grad Glina.

Tajnik ovog kluba Davor Rosandić otkrio nam je kako maraton ove godine nosi naziv Granfondo Glina, a vozi se po blago brdovitim dijelovima Sisačko-moslavačke županije i jednim dijelom Karlovačkom županijom.

„Utrka je otprilike kao i prošle godine. Krećemo ovdje iz središta Gline, do Brijuna zatvorenom vožnjom, zatim puštamo utrku. Idemo preko Vrginmosta, Vojnića i Topuskog nazad u Glinu. Imamo oko 70 sudionika, to je na prošlogodišnjoj razini i poprilično smo zadovoljni s obzirom da je već pomalo i kraj sezone bicikliranja. Ovo je jedna rekreativna utrka gdje dolaze i „jači“ vozači koji se mogu natjecati između sebe. Ovdje su nam Mateo Franković i Emanuel Kišerlovski iz riječkog Meridijana, oni su profesionalni vozači, tu su nam prvi put i dečki iz Slovenije. Utrka će se zasigurno, kao i do sad, odvijati u dva dijela, onom prvom u kojem će biti prva grupa vozača koja će ići jako i poprilično brzo i ona druga u  kojoj će se voziti sporije, za svoj gušt“, kazao je uoči utrke Rosandić.

„Očekujemo dobru utrku. Za sad je sve super. Vrijeme je odlično i lijepo nam je ovdje u Glini“, kazao je spomenuti Mateo Franković, a sličnog je mišljenja i njegov kolega, Emanuel Kišerlovski, inače trostruki prvak Hrvatske.

„Ovo mi je drugi put da sam na maratonu u Glini, bio sam i prošle godine. Mi smo profesionalci, ali tu i tamo dođemo i na neku amatersku utrku čisto radi druženja i opuštenog bicikliranja, bez one natjecateljske napetosti. Uživamo o tome. Bitno da je vrijeme lijepo, staza je odlična, lagani hupseri, nema prometa, priroda je prelijepa. Stvarno je prelijepo ovdje“, zaključio je Kišerlovski.

U ime domaćina i jednog od organizatora, natjecatelje je pozdravio gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

„Ovo je četvrti biciklijada koja se održava u Glini. Na neki način, Grad Glina podržava sve takve utrke na kojima sudjeluje puno mladih ljudi i drago nam je što ima sudionika iz cijele Hrvatske, ali ne samo iz Hrvatske, već i iz susjednih zemalja. Svake godine biciklijada dobiva sve veću važnost. Mi ćemo nastaviti s ovakvim trendom predstavljanja grada. Svako nam događanje u gradu puno znači, a puno nam znači i ova biciklistička utrka i to što ona dovodi sve ove ljude u naš grad“, kazao je Kostanjević.

Dodajmo kako su organizatori i ove godine tri prvoplasirana po kategorijama nagradili medaljama, dok je ukupni pobjednik Granfonda Glina dobio pehar.

Prethodni članakAngelski susreti okupili ljubitelje izvornih pjesama i plesova te narodnih običaja
Sljedeći članakELEKTRA Donji i Gornji Viduševac bez struje