GO HDZ Gradonačelnik Janković prešućuje ključne informacije!

Sinoć je u stranačkim prostorijama u Gradu Glini održana tiskovna konferencija GO HDZ Grada Gline. Tema konferencije bio je osvrt na istup gradonačelnika Ivana Jankovića u medijima vezano uz prelazak iz 1. u 2. stupanj razvijenosti, a koji će, tvrdi, negativno utjecati na stopu poreza na dohodak koja se, poručuje, sa dosadašnjih 50% diže na 100%.

Na početku konferencije, Stjepan Kostanjević, predsjednik GO HDZ-a Grada Gline, istaknuo je napredak Grada Gline, opisujući ga kao ‘veliko gradilište’. Pripisao je ovaj napredak podršci Vlade i Županije, naglašavajući kako su građani Gline svjedoci značajnih promjena i poboljšanja u infrastrukturi i razvoju grada.

Građani Gline svjedoci su kako je grad Glina veliko gradilište. Trenutno se u gradu Glini izvode radovi na obnovi i izgradnji objekata javne namjene, privatnih kuća, infrastrukture više nego što je to bio slučaj zadnjih 30 godina – poručili su na održanoj konferenciji.

Svi smo svjedoci provedbe i završetka obnove Doma zdravlja Glina, Doma za starije osobe Glina, Osnovne škole Glina, izgradnje županijskog naselja „Banovi dvori“, provedbe obnove Srednje škole Glina, uređenja zamjenskog smještaja za ambulante u krugu Doma za starije u Glini, uređen je prostor u Viduševcu za Hitnu službu Glina, također svjedoci smo ogromnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu (gdje je sanirano i asfaltirano cesta ukupne duljine 31,61 km, -sanirana tri klizišta u Hađeru , obnovljena dva mosta (Majske poljane i Prekopa), uređeno pet stanova za korisnike stradale u potresu, sve navedeno je izgrađeno ili obnovljeno aktivnošću Sisačko-moslavačke županije.

Također, svjedoci smo dovršetka izgradnje četiri višestambene zgrade za koje trenutno služe za stradalnike iz potresa te izgradnju još tri višestambene zgrade u gradu Glini što predstavlja ogroman iskorak nakon 40 godina, jer upravo više od 40 godina u gradu Glini se nije izgradila niti jedna višestambena zgrada. Izgradnju višestambenih zgrada iniciralo je financiralo Ministrastvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, gdje će upravo mnogi od tih stanova poslužiti u narednom vremenu kao smještaj za potrebite kadrove koji su neophodni za društvenu i demografsku revitalizaciju grada Gline, poručio je Kostanjević.

Sagledavši sva navedena ulaganja od strane Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije, a po  ujednačenoj matematičkoj formulom koja se primjenjuje za cijelo područje Republike Hrvatske, rezultat je kojim grad Glina čini iskorak prvi put nakon 30 godina te prelazi iz 1. skupne razvijenosti u 2. skupinu razvijenosti.

S Kostanjevićem se složio i dr. Marko Morić, član GO HDZ-a i glasnogovornik lokalne stranke istaknuvši kako gradonačelnik Janković ove dvije i pol godine svog mandata ‘nije napravio ništa’:

Imajući u vidu sve navedeno razvidno je kako grad Glina pod vodstvom gradonačelnika Jankovića nije obnovio još NIŠTA,  niti jedan svoj objekt, sredstvima proračuna nije potaknuo gospodarstvo, gospodarstvenike, OPG-ovce grada Gline, nego će to učiniti izgradnjom poduzetničkog centra u središtu Gline, Sisačko-moslavačka županija, poručio je Morić.

Gradsku upravu i zgradu Hrvatske himne čija obnova već predugo traje a provodi ju Grad Glina, obnavlja sredstvima koje gradonačelniku Jankoviću omogućila Vlada Republike Hrvatske, poručuju.

– “Gradonačelnik Janković nije našao način kako obnoviti Vatrogasni dom u Glini, nego je obnovu Vatrogasnog doma odnosno financijska sredstva pronašao župan Celjak u suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Oku svakog Glinjanina vidljivo je i  jasno kako je gradonačelnik Janković ove dvije i pol godine svog mandata potrošio u veliko NIŠTA, odnosno u snalaženje, a nije se snašao u povijesno važnim trenutcima za naš Grad. Građanima Gline jasno je kako se gradonačelnik Janković bolje snalazio u geodetskim izmjerama i sviranju po feštama te kako vođenje grada nije za njega, a što su prepoznali i mnogi njegovi suradnici (i kumovi) koji su ga napustili i otišli iz Gline živjeti negdje drugdje izvan Grada Gline“- poručili su na konferenciji te putem pisanog priopćenja članovi GO HDZ Glina.

Raniji istup gradonačelnika Ivana Jankovića, na koji se na održanoj konferenciji osvrnuo GO HDZ Glina, možete pročitati u nastavku:

Prethodni članakSPORTSKI SPEKTAKL “Banići kup” ovog vikenda u Glini!
Sljedeći članakGORNJE TABORIŠTE Provaljeno u kuću i garažu 76-godišnjaka