Glinski streličari na natjecanju u Nimesu

Sisačko-moslavačku županiju predstavljali su Slavenko Hrvačević i Tin Hrvačević iz Streličarskog kluba Glina

Na grand prixu održanom od 19. do 21. siječnja u francuskome Nimesu sudjelovalo je 1.123 natjecatelja iz više desetaka zemalja svijeta, a Sisačko-moslavačku županiju predstavljali su Slavenko Hrvačević i Tin Hrvačević iz Streličarskog kluba Glina.

Slavenko Hrvačević je osvojio 52. mjesto, a sedamnaestogodišnji Tin Hrvačević  je u konkurenciji do 21 godine zauzeo 72. mjesto. Iz Hrvatske je na natjecanju sudjelovao 21 streličar.

VEZANE VIJESTI
Na međunarodnom Glina openu 2023. sudjelovalo 249 natjecatelja

Obzirom na skromne uvjete u kojima treniraju streličari, ovo je izuzetan uspjeh budući financiranje natjecanja ovisi o samim natjecateljima. Natjecanje u Nimesu pokazalo je kako je streličarstvo atraktivan sport u kojemu i predstavnici Sisačko-moslavačke županije imaju što pokazati.

Podsjetimo kako su streličari Streličarskog kluba Glina prošle godine prepoznati kao Ponos Sisačko-moslavačke županije, a unatoč izuzetno slaboj opremljenosti kluba i vrlo skromnom financiranju, redovno nižu uspjehe na domaćim i inozemnim natjecanjima.

Prethodni članakNa glinskom korzu obilježen Dan mimoza
Sljedeći članak2. Likovni susreti “Lukine crte” uz predstavljanje knjige „Mila Wod – prva hrvatska kiparica“ i mnoge aktivnosti