Glinski Crveni križ proveo akciju “Solidarnost na djelu”

Topla priča kroz 44. po redu humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu” ispričana je i u glinskom Crvenom križu.

Riječ je o najvećoj zajedničkoj akciji svih općinskih, gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa. Prva takva akcija organizirana je još daleke 1973. godine, a otada se svake godine provodi sredinom listopada.   Organiziranjem takve velike sabirne akcije Crveni križ nametnuo je svojim članovima, volonterima i zaposlenicima veliku odgovornost i obavezu da će stvoriti sve potrebne uvjete da bi pomoć stigla uvijek brzo i na vrijeme svima onima kojima je zaista potrebna.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pokloni i priznanja za učenike volontere

Veliki odaziv Glinjanki i Glinjana te veliki broj volontera zabilježen je u ovoj 44. akciji “Solidarnost na djelu” u Gradskom društvu Crvenog križa Glina, kaže nam njegova ravnateljica Alberta Cestarić.


Volonteri su blago svakog društva, pa tako i Crvenog križa. Jana Tonković ima 66 godina, a upitali smo je kako je volontirati već dugih 15 godina.

VEZANE VIJESTI
Putevima projekta Zaželi i Ostvari posjetili smo Donji Klasnić

Od 2004. godine u glinskom Crvenom križu volontira Zdenka Pađan. Kaže da je godine prestala brojati nakon 60. rođendana, ali zato smo saznali da je najstarija volonterka u glinskom Crvenom križu. Ona i Jana već godinama zajedno volontiraju.

Gospođa Pađan također je pozvala sve mlade da se uključe u rad glinskog Crvenog križa. Poželjela im je puno strpljenja, marljivosti i obavezan osmijeh na licu koji će potom donijeti osmijeh olakšanja i na lice onih koji će dobiti pomoć, zahvaljujući ovakvim i sličnim akcijama Crvenog križa. Iduća velika humanitarna akcija Crvenog križa na području cijele Hrvatske, pa tako i naše Gline, bit će već tradicionalno organizirana pred Božić.

Prethodni članakDovršetak Doma za starije osobe Glina u veljači 2017.
Sljedeći članakMeđunarodni dan žena na selu u Viduševcu obilježen prigodnom tribinom