Glinjanin predao veću količinu oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva

Jučer, 20. veljače, građanin je policiji u Glini dragovoljno predao četiri automatske puške, jednu poluautomatsku puškuindikator paljenja59 detonatorskih kapisličetiri ručne bombepet tromblonskih minatri protupješačke mine37 metara sporogorećeg štapina17 upaljača za minespremnike za puške i 1734 komada raznog streljiva.

VEZANE VIJESTI
Počast žrtvama pobijenima prije 26 godina u Joševici

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

VEZANE VIJESTI
Topusko će postati jedan od centara zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.

Prethodni članakOBAVIJEST O IZRADI IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA GLINE, IZMJENA I DOPUNA URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRADA GLINE
Sljedeći članakGLINA Turčin pokušao prevesti migrante, policija ga zaustavila