Osnovna škola Glina bila je domaćin Linovog višebojca, smotre sportske radosti i dječje kreativnosti koja se održava pod pokroviteljstvom Sportskih novosti i Podravke. Glinjani su pritom pokazali sva svoja umijeća i vještine, od glazbe, plesa, glume i sporta.

Osnovna škola Glina prvi je put domaćin ove smotre za koju su se ozbiljno pripremali. Bila je to prilika da se škola predstavi u najboljem svjetlu jer se ocjenjuje i organizacija smotre.

VEZANE VIJESTI
Čestitke i nagrade županijskim prvacima u krosu

Sportska dvorana bila je prepuna školaraca i njihovih roditelja koji su glasno navijali i bodrili svoje favorite u finalnim dvobojima i to sve uz podršku glavne maskote manifestacije,medjvedića Lina. Uz napete sportske dvoboje, u skoro dvosatnom je programu bilo i puno zabave uz nastupe pjevača i plesača. Natjecalo se u košarci, nogometu, potezanju užeta, skoku u dalj, trčanju i još nekoliko disciplinama.

VEZANE VIJESTI
Svetkovina Presvetog Trojstva u Slatini Pokupskoj

Djecu iz škole došli su podržati i predstavnici grada Gline na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Dariom Žinićem koji je pozdravio ovaj sportski susret i nije krio zadovoljstvo što se u novoj dvorani u Glini održava upravo ovakva manifestacija.

U projektu “Linov višebojac” je dosad sudjelovalo više od 260 osnovnih škola širom Hrvatske, više od 250.000 učenika osnovnih škola te više tisuća djece vrtićke dobne skupine koji su bili gosti škola domaćina.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica u Glini na 22. obljetnici pobjede OS RH u Domovinskom ratu

Lino višebojac pokazao se kao projekt koji osim sportskog duha i umjetničkog stvaralaštva od rane dobi potiče djecu na stvaranje zdravih životnih navika za cijeli život.