Glini 2.5 milijuna kuna za zapošljavanje 15 žena

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je prvu Odluku o financiranju za 22 projekta uspješnih prijavitelja za koje je postupak dodjele završen u okviru Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“.

Gradskom društvu Crvenog križa odobren je projektni prijedlog pod nazivom “Zaželim i ostvarim” vrijedan 2.533.364,48 kn, a kojim će se zaposliti čak 15 žena. Projektnu prijavu izradila je Agencija za razvoj Grada Gline, a slijedi potpisivanje ugovora te provedba projektnih aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
Glinske banice osvojile medalje u Sokobanji

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Započela Međunarodna obrazovna konferencija u OŠ Glina

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Zahvaljujući ovome projektu na području cijele Hrvatske planira se zaposliti  3045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Nadalje, projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica u Glini, Topuskom i Gvozdu

Prethodni članakDr. Robin Harris predstavio knjigu o blaženom Alojziju Stepincu u Glini
Sljedeći članakGlinska Dječja smotra folklora postala tradicionalna