GLINA Vatrogasci evakuirali nekoliko ljudi nakon jučerašnjeg potresa

Vatrogasci, koji su nakon jučerašnjeg potresa odmah izašli na teren, u Glini su evakuirali nekoliko osoba iz ugroženih objekata u potresu, a trenutno uklanjaju dimnjake i crjepove s kuća.

Na području Petrinje nastale su dodatne štete, čak i na objektima koji su prethodno sanirani, u Glini je evakuirano nekoliko osoba iz ugroženih objekata, a u Sisku su nastale nove manje štete, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Odmah nakon potresa vatrogascima je stigla dojava o urušavanju kuće u Luščanima i osobi zatrpanoj ispod ruševina. Na intervenciju su odmah upućeni JVP Petrinja, DVD Luščani i tim s potražnim psima. Na sreću, ispostavilo se da se radi o pogrešnoj informaciji, rekao je zapovjednik Operativne zone Petrinja Dario Gauš.

Prema riječima zapovjednika Operativne zone Glina Gorana Frankovića, evakuirano je nekoliko osoba iz ugroženih objekata.

“Trenutno su vatrogasci na terenu i kontroliraju objekte koji su prethodno sanirani te interveniraju ako ima potrebe za uklanjanjem dimnjaka, crjepova i sl.”, rekao je zapovjednik Franković.

Sisački vatrogasci su također dobili velik broj dojava za potrebnu sanaciju objekata zbog novih, srećom manjih šteta.

602 intervencije na području Sisačko-moslavačke županije, 80 u Zagrebu

Vatrogasne snage na području Sisačko-moslavačke županije uklanjanju oštećene dimnjake, saniraju krovišta i  osiguravaju ruševna mjesta u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Kao i proteklih dana, u srijedu su obavljene smjene ljudstva, a sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Tijekom 6. siječnja bila su angažirana ukupno 652 vatrogasaca sa 176 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik koji su bili angažirani na ukupno 602 intervencije.

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i zagrebačkih DVD-ova 6. siječnja su imali 80 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja tih dijelova objekata.

U intervencijama je sudjelovalo 360 vatrogasaca sa 120 vatrogasnih vozila.

Prethodni članakGLINA Evo gdje po namirnice, stočnu hranu i građevinski materijal
Sljedeći članakGLINA Jednokratna novčana pomoć za sve pogođene potresom