Glina ugostila Turneju radosti Sportskih igara mladih

Nakon simboličnog paljenja baklje i otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara

Sportska dvorana Osnovne škole Glina 11. ožujka ugostila je Turneju radosti Sportskih igara mladih. Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u desetak sportova. Snaga igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz čitave regije, koji su u više od dva desetljeća osjetili što su to sport, druženje i zabava, podsjetila je na otvorenju u ime organizatora Tihana Butorac.

„Turneja mladosti Sportskih igara mladih ove će godine obići 24 grada i općine u Hrvatskoj. Više od milijun i 700 tisuća djece je u protekle 24 godine prošlo kroz igre. Uz sport i sportska natjecanja, ove godine težište ponovno stavljamo na edukaciju. Trenutno provodimo naš projekt Erasmus +. Riječ je o projektu partnerstva sedam zemalja pod pokroviteljstvom EU. U konstantnoj smo suradnji i s Ministarstvom unutarnjih poslova koj nas prati na terenu i provodi svoje edukativne aktivnosti. Prošle smo godine imali jednu veliku edukativnu akciju Budi navijač, a ne razbijač. S obzirom na količinu djece koja prolazi kroz naš sustav, svjesni smo naše odgovornosti da ih, uz sport i sportski način života, educiramo i o drugim važnim stvarima“.

Zamjenik glinskog gradonačelnika Dario Žinić je naglasio kako manifestacije poput ove puno znače za grad jer im je cilj, osim gospodarskih i infrastrukturnih standarda, razvijati i društveni standard te građanima ponuditi dodatne sadržaje.

“Za grad, za djecu, za naše mlade stanovnike to je vrlo, vrlo bitno. Na ovaj način se oni razvijaju, kroz natjecanje i interakciju, druženje s vršnjacima. Mi u Gradu Glini pokušavamo podupirati sve ovakve akcije. Financiramo i ove Sportske igre, a zahvaljujem se njihovim organizatorima na podršci, jer bez njih to ne bi bilo moguće“.

Na otvorenju Turneje radosti u Glini nazočio je i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije koji je naglasio kako županija od samih početaka podupire Sportske igre mladih.

„Sportske igre mladih su izuzetan događaj, ne samo za Sisačko – moslavačku županije već za čitavu Hrvatsku. One okupljaju naše mlade, ali ih i pokušavaju navesti na pravi put – zdravog života i bavljenja sportom. Sport nije važan samo zbog tjelesne aktivnosti i zdravlja, već mlade kroz sport učimo i nekim drugim ljudskim vještinama i vrlinama, učimo ih da budu uporni i ustrajni. Život nije igra, često bude težak i izazovan pa treba biti spreman. Stoga uvijek naglašavam koliko je bitno baviti se sportom, naročito od najmanjih nogu te koliko sport, osim stvaranja zdravih navika, kasnije rezultira kvalitetnijim životom“.

Nakon simboličnog paljenja baklje i otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara, a pobjednike čeka nastup i na državnoj završnici Sportskih igara mladih koja će biti održana u Splitu.

Prethodni članakGLINA Posebna regulacija prometa zbog Turneje radosti
Sljedeći članakOdbojkašice Gline i dalje nezaustavljive