Glina – donijet rebalans, o proračunu za 2018. na novoj sjednici

Iako se na Dnevnom redu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline 16. studenoga našlo tek devet točaka, zbog njihove važnosti one su konstruktivno raspravljene, uz puno replika i sugestija pa se sjednica ipak odužila. Onu najvažniju, proračun za 2018. godinu, gradonačelnik je na kraju povukao s dnevnog reda, rekao je u svom osvrtu nakon održane sjednice predsjednik Gradskog vijeća Željko Šešerin najavivši kako će se prijedlog proračuna naći pred vijećnicima ponovno kroz dva tjedna.

„Neću reći da je bila maratonska, ali trajala je pet – pet i pol sati, no bila je konstruktivna, bilo je puno replika i sugestija. Uspjeli smo proći sve točke dnevnog reda, osim jedne, one najbitnije, proračuna grada Gline za 2018. godine. Nakon što su uočene neke manje pogreške, gradonačelnik je povukao točku s dnevnog reda, no zakazat ćemo sjednicu kroz jedno petnaestak dana i nadam se da ćemo onda  izglasati proračuna za iduću godinu“, rekao je Šešerin.

 

No zato su, između ostalog, donesene izmjene i dopune proračuna za ovu godinu, odluka o gradskim porezima, usvojeno je i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, kao i o radu Savjeta mladih, koji je dobio potporu Gradskog vijeća i za plan i program rada za iduću godinu.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević pojasnio je neke od najvažnijih stavki obuhvaćenih rebalansom proračuna.

„Kao i svi gradovi i općine na kraju godine se poravnavaju stavke proračuna. Čekali su se natječaji, a tamo gdje oni nisu raspisani, sredstva predviđena za njih su se raspodijelila na druge stavke, tamo gdje je potrebno. Naglasit ću dvije stvari. Jedna je pomoć Županijskoj upravi za ceste za sufinanciranje sanacije županijskih cesta na području Gline. Milijun i 150 tisuća kuna bit će uloženo u prometnu infrastrukturu na području grada, a naši će građani na taj način dobiti bolju prometnu povezanost iz udaljenijih naselja prema središtu grada. Druga je stvar pomoć Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku za nabavku uređaja za magnetnu rezonancu koju će koristiti svi naši građani iz čitave županije koji su dosad odlazili na ovu pretragu u gradove okolnih županija“, pojasnio je Kostanjević.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje što je došlo do tehničke pogreške prilikom tiskanja materijala za sjednicu, na što je upozoravao i dio vijećnika te kako je, želeći izbjeći daljnje rasprave, povukao točku s prijedlogom proračuna s dnevnog reda. Najavio je kako će vrlo brzo sazvati novu sjednicu i izrazio uvjerenje kako će na njoj donijeti proračun za 2018. godinu.

Prethodni članakDio Gline u petak ce ostati bez struje
Sljedeći članakDio Gline u utorak bez struje