FOTO Završena sezona klizanja u Glini: CK dnevno kuhao 50 litara čaja

U gradu Glini jutros je završena sezona klizanja u montažnom objektu klizališta na otvorenom (prostor kod autobusnog kolofvora) koje je financirala Sisačko-moslavačka županija. Završetak i zatvaranje sezone svečano je obišao i Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je zajedno s najmlađim Glinjanima obilježio zatvaranje.

Župan Ivan Celjak je poručio kako je klizalište u Glini bilo centar događanja u posljednjih mjesec dana.

-Primili smo mnogo fotografija i mnogo snimiki i vidjeli smo da su djeca doista uživala ovdje u Glini na klizalištu u centru grada, govori župan dodajući kako mu je zadovoljstvo vidjeti djecu kako uživaju.

-Sisačko-mosalvačka županije će i dalje, u suradnji sa školama kojima smo osnivač ovdje na području Grada Gline, i naravno u suradnji s Gradom Glinom osigurati projekte za djecu kojima ćemo uveslejavati djecu, kazao je Celjak.

Također je i najavio projekt koji se planira za budućnost, a to je, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, djeci 4. razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije osigurati odlazak na more i besplatno ljetovanje u toj županiji.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U osnovnoj školi podijeljeni pokloni školarcima

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković je kazao kako je radost najmlađih i radost svih ostalih, odnosno kako je i njemu jako grado što se djeci napokon vratio osmijeh na lice.

-Uz sve aktivnosti koje činimo po pitanju obnove ovo je nešto što osigurava sadržaj i društveni život gradu Glini, kazao je gradonačelnik zahvaljujući sima koji su sudjelovali u programu i omogućili postavljanje klizališta.

-Ovo je pokazatelj da Glina živi unatoč svemu, a ova djeca su pokazatelj ga Glina ima budućnost, zaključuje Janković.

Robertina Štajdohar, ravnateljica OŠ u Glini poručila je kako joj je drago vidjeti da su djeca radosna te kako je inicijativa pokretanja klizališta sveke godine jedna od boljih ideja. Ukazala je i na to kako vjeruje da će se od sada klizalište postavljati svake godine kako bi djeca mogla nastaviti klizati i uživati u zimskim radostima.

VEZANE VIJESTI
Vesela povorka dječjih maškara zavladala Glinom!

Kako je i Crveni križ svakog dana aktivno radio na klizalištu ne bi li Glinjanima osigurao tople napitke, ravnateljica GDCK Glina Alberta Cestarić poručila je da je dnevno skuhano čak 50 litara čaja i tako svakog dana unazad mjesec dana.

Osim toga volonteri Crvenog križa djeci su dijelili i slatkiše i razne druge slastice.

Ana Sremić Naglić prokomentirala je kako je roditeljima, a najviše djeci, iznimno mnogo značilo jer je napokon donijelo vesleje, radost i osmijeh na lica mladim Glinanjima. Ona je i ispred drugih roditelja prokomentirala koliko je ovo klizalište i na koji način značilo drugim roditeljima:

VEZANE VIJESTI
U subotu se zatvara klizalište u Glini

-Roditelji su napokon mogli pobijeći iz surove stvarnosti i s djecom pobijeći na neko mjesto koje je barem malo pozitivnije, govori Ana pritom misleći na klizalište.

S obzirom na to da je u Glini prvi put postavljeno klizalište, majka Ana je ukazala na to kako vjeruje da se razvilo i probudilo mnogo talenata te kako će brojna djeca i narednih godina dolaziti i uživati na klizanju.

Marija Strejček, jedna od djevojčica i učenica osnovne škole koja se aktivno klizala na gradskom klizalištu, prokomentirala je kako joj je drago što na klizanje više ne moraju ići u druge gradove već imaju svoje klizalište u Glini.

-Vjerujemo i nadamo se da ćemo klizalište u gradu imati i sljedeće godine, kazala je Marija.

Prethodni članakVIDEO U Glini obilježen Europski tjedan prevencije raka vrata maternice
Sljedeći članakDio grada u četvrtak bez struje