FOTO/VIDEO Simpozij u žutom o važnosti prevencije raka vrata maternice

Sinoć u HD Glina, s početkom u 18 sati održan je simpozij u žutom s temom, prevencija raka vrata maternice, posebice kod mladih, na kojem su sudjelovali Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, profesori iz osnovnih i srednjih škola iz Gline, Topuskog i Vrginmosta.

Razgovaralo se o tome kako pronaći način i mladima ukazati na važnost cijepljenja protiv HPV-a koji je glavni uzročnik raka vrata maternice, naglasila je ovom priliko predsjednica Udruge sveta Agata Glina dr. Sanja Štingl Vlašić koja je i organizirala ovaj simpozij.

VEZANE VIJESTI
GLINA Ukrao cigareta za 42 tisuće kuna!

-Ovaj simpozij zamišljen je tako da sudjelujemo svi koji o tome imamo što reći s ciljem da mladima približimo što je to rak vrata maternice, kako se boriti protiv njega te koliko je važno cijepljenje protiv HPV-a, govori nam Štingl Vlašić.

Simpozij o prevenciji raka vrata maternice došla je podržati i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U Glini održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gline

-Ako ovaj simpozij potakne barem jednu ženu na pregled, mislim da smo već puno napravili. O ovoj temi se treba i mora puno više pričati kako bi bili upućeni u problematiku te što po pitanju nje poduzeti, govori Ljubešić.

O Važnosti ovog projekta u svom pozdravnom govoru istaknula je i Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar.

VEZANE VIJESTI
Obilježen Dan neovisnosti u Glini

-Moram reći, kao jedna od članica udruge, da sam sretna što se radi trud ovih žena prepoznao te da se njihova aktivnost značajno proširila, govori Štajdohar.

Uvodno predavanje sinoć u HD Glina održala je dr. Sonja Pajtler iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko moslavačke županije, a sinoćnji simpozij možete pogledati i u našem videu.

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakNovi Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih u potresu
Sljedeći članakZapočinje obnova devet crkvi na području Sisačke biskupije