FOTO Glina zasjala jače no ikada: Bliži se obljetnica teškog trenutka, ali promiče se vedar duh

Do kraja godine ostalo je još nekoliko dana. Umjesto silnog ushićenja jer dolazi onaj najljepši dio godine, građani Gline sve više se prisjećaju prošlih blagdana koje je naprasno prekinuo razorni potres i promjenio svima živote.

Taj 29.12.2021. god. uvelike je promijenio živote stanovnika na ovim područjima. Katastrofe su uzele ljudske živote, mnogi su ostali bez krova nad glavom ili i dalje žive u kućama i zgradama koje nisu obnovljene, a gotovo svi su izgubili osjećaj sigurnosti.

VEZANE VIJESTI
Edukativno predavanje u Domu za starije osobe Glina: Zaštita osoba starije živote dobi

Poučeni katastrofama, dio ljudi i godinu dana nakon potresa trza se na svaki malo jači zvuk.

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković poručio je kako je u gradu osiguran bogat program, od kuhanog vina do ukusne hrane, a također i asortimani iz gradskih udruga kao što je Crveni križ, škole i slično.

I ide Božić i Nova godina. Prošlu Novu nitko nije ni čekao, samo se preživljavao dan, jedan po jedan. Jedino što se čekalo je da potresi stanu.

VEZANE VIJESTI
Gruntovnica na starom mjestu iz kontejnera

Danas, skoro godinu dana kasnije, grad više nije isti. Puno toga se urušilo samo, dio se morao srušiti a dio čeka istu sudbinu. No ono što nitko ne može srušiti je taj duh Božića i snage u Glini, svaka lampica u gradu je jedan tračak nade da će biti bolje. Promjenilo se u godini dana puno toga, ni grad više nije isti, možda nisu ni ljudi, strah je na licima kako dalje, što nas čeka. I previše je pitanja.

VEZANE VIJESTI
Za KBK Glina 11 medalja na županijskom prvenstvu

No neka odgovori budu u svjetlu, u osmijehu djece koja trče po parku i gledaju radosno žaruljice. I neka svjetli Glina, ponosno i hrabro unatoč svemu, u nadi da će iduća godina biti napokon zaista sjajnija i svijetlija za sve nas.

Gradonačelnik je poručio i kako će 29. prosinca biti obilježen dostojanstveno.

-Budući da na taj dan imamo i petero poginulih, taj dan je i tužna obljetnica. Pozvat ćemo sve volontere da im iskažemo zahvalu u ime Grada Gline, kazao je Janković.

Prethodni članakAdvent u Glini uz bogat i zanimljiv sadržaj
Sljedeći članakVIDEO 30. obljetnica od pokolja u Joševici