U petak, 23. veljače 2018. u 18 sati Dobrovoljno vatrogasno društvo Glina održalo je 141. redovnu sjednicu Skupštine opsežnog dnevnog reda, a koju je otvorio predsjednik Dražen Naglić. Nakon himni “Lijepa naša” i vatrogasne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, pristupilo se radnom dijelu Skupštine. Najprije su izabrana radna tijela, verifikacijska komisija utvrdila je da je nazočan dovoljan broj članova s pravom glasa – 50 od ukupno 79. O radu Društva opširno je izvjestio Mladen Bobeta, zapovjednik DVD-a i VZ grada Gline. Glinski su vatrogasci u prošloj godini izašli na niz intervencija – bilo je tu 29 požara, nekoliko prometnih nesreća, dostavljala se pitka voda u 240 slučajeva. Posebno su ponosni na edukaciju članstva pa je za zvanje vatrogasca osposobljeno 9 članova, a 5 za vatrogasnog časnika. U tijeku je sanacija krovišta vatrogasnog spremišta koja bi trebala biti završena do kraja ožujka. Članovi DVD-a sudjelovali su u obilježavanju blagdana sv. Florijana, obišli su djecu Dječjeg vrtića “Bubamara” Glina, dali su potporu projektu “Hod za obrazovanje”, odali počast stradalim vatrogascima na Kornatima, a na raznim natjecanjima vatrogasne djece i mladeži postigli su zapažene rezultate. Prisutni su i na svim manifestacijama u gradu Glini čiju podršku imaju i na istu dalje računaju. Nastavljaju se aktivnosti u cilju obilježavanja 140-te obljetnice glinskog vatrogastva, a koje je započelo Vatrogasnim balom početkom ovog mjeseca. O financijskom poslovanju Društva izvjestila je Božica Šoštarić, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Tadija Odić. Sva tri izvješća su usvojena. Predsjednik Društva Dražen Naglić nazočnima je dao informaciju o provedenoj samoprocjeni funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontroli za 2017. godinu. Uslijedili su prijedlozi i usvajanje planova za 2019. godinu – i to plan rada i financijski plan. I u narednom razdoblju planira se provođenje protupožarne preventive, izlasci na intervencije, osposobljavanje djece i mladih, uključivanje u obilježavanje važnih obljetnica Grada, pretisak spomenice izdane povodom 30-te obljetnice DVD-a Glina, a najvažnija je rekonstrukcija spremišta i izgradnja novog vatrogasnog doma za što bi trebalo povući sredstva iz europskih fondova.

VEZANE VIJESTI
Selo Jukinac u Glini u problemima zbog rupa i rascjepa na obradivim površinama

Kako na mladima počiva budućnost, vatrogasnoj djeci i mladeži (njima 42), a koje vodi Ivica Jambrešić, dodijeljene su zahvalnice za pristupanje i sudjelovanje u aktivnostima DVD-a. Podijeljena su i uvjerenja za položeni vatrogasni i ispit za vatrogasnog časnika I. klase. Spomenice za 20 godina članstva dobili su Berislav Norković, Željko Malović, Željko Kovačević i Vlado Šašo, a brončane medalje za aktivnosti u obavljanju dužnosti Vlado Šašo i Željko Malović. Za 10 godina članstva dodijeljene su spomenice Josipu i Matiji Šašo, Matiji Brodar i Slaveku Kirin. Plamenice je zaslužnim operativcima podijelio zapovjednik Mladen Bobeta, a dobili su ih: Borisav Vekić, Željko Piškor, Antun Rom, Danijel Prajdić, Slaven Županić, Željko Milatović i Denis Kuzmić. Zaslužnima je odličja podijelio i zapovjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić, a odlikovani su: Ivan i Zlatko Arambajsa, Danijel Martinović, Antonio Blažević, Ivica Prajdić, Tomislav Bobeta, Marko Vranić, Ivan Šantek, Tadija Odić, Ana Mrkobrada, Danijela Rom, Josip Janković, Marina Žinić, Dražen Naglić i Melita Lončarić Biškup.

VEZANE VIJESTI
Održana 143. sjednica Skupština DVD-a Glina

Na kraju službenog dijela uslijedila je pozdravna riječ gostiju. Nazočnima su se obratili nazočni predstavnici DVD-a Petrinja, Šatornja, Bučica, G. Taborište, Mali Gradac, Viduševac i Novo Selo Glinsko. Dopredsjednik VZ SMŽ Ivo Prajdić sve je pozdravio, zahvalio se na odazivu i naglasio da će 2018-ta godina biti godina glinskog vatrogastva. Svečana sjednica održat će se u rujnu, a tada će se najzaslužnijima podijeliti i najviša odlikovanja. Gosp. Mijo Brlečić je čestitao na organizaciji vatrogasnog bala, zahvalio se glinskim vatrogascima na požrtvovnosti jer će se o tome voditi računa kod dodjele sredstava za opremu DVD-a. Ispred grada Gline i Gradskog vijeća, nazočne je pozdravila gđa Melita Lončarić Biškup, i sama članica glinskog DVD-a. Zahvalila se svima na odazivu, a vatrogascima na svemu što čine za dobrobit građana Gline zaželivši im puno sreće u daljnjem radu, posebno na obnovi i izgradnji novog vatrogasnog doma. Na kraju je o aktivnostima koje slijede tijekom narednih mjeseci govorio predsjednik DVD-a Dražen Naglić, završivši povijesnim pozdravom vatrogasaca: “Vatru gasi, brata spasi!”

VEZANE VIJESTI
OBAVIJEST Kreću nove katastarske izmjere za katastarsku općinu Dvorišće

Nakon službenog dijela, uslijedio je domjenak. Vjerujemo da su se svi dobro zabavili uz tamburaše “Treće sreće” i bogatu okrijepu.

Prethodni članakI u 95. godini svake nedjelje pješke na misu
Sljedeći članakNovi snijeg i minusi prijete Glini