Ekipa Glinska Poljana-Slana-Vratečko uvjerljivo slavila na Seoskoj olimpijadi

Marinbrod je bio domaćin 11. Seoske olimpijade

U Marinbrodu je održana 11. Seoska olimpijada u organizaciji Zavičajnog kluba Marinbrod.

Okupljene ekipe okušale su se u tradicionalnim, ali pomalo zaboravljenim seoskim igrama; od nošenja jajeta u žlici i guranja bale sijena, preko borbe na gredi, bacanja potkove i skakanja u vreći do skoka u dalj s mjesta, bacanju kamena s ramena i potezanju užeta! Natjecalo se pet ekipa: Mala Solina, Jukinac, Marinbrod, Skela i Glinska Poljana-Slana-Vratečko.

Pobjedu su uvjerljivo odnijeli natjecatelji iz Glinske Poljane-Slane i Vratečkog, drugo mjesto pripalo je domaćinu, a treće razveselilo natjecatelje iz Male Soline.

VEZANE VIJESTI
Ove subote Kobasijada u Marinbrodu

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, olimpijada je održana po tmurnom vremenu, a predsjednik Zavičajnog kluba Marinbrod Ivo Žinić istaknuo je kako je zaštitnik sela Blaženi Alojzije Stepinac zaštitio druženje i blagoslovio sve posjetitelje da barem u jednom danu uz radost i stare igre zaborave na nezahvalnu situaciju sa potresom na Banovini.

„Cilj ove manifestacije je jedno druženje, zajedništvo ruralnih područja. Mi kao malo selo imamo određenu inspiraciju okupljati ljude. Drago mi je da se ove godine okupilo pet ekipa, doduše dvostruko manje nego proteklih godina, ali su se zdušno borile. Mi smo u dosadašnjim olimpijadama pet puta ih osvojili. Danas smo drugi, ali nismo time nezadovoljni. Zadovoljan sam što smo se ponovno okupili u našem selu te pokazali zajedništvo i snagu nakon svih nedaća koje su nas pogodile.“

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Ljepote raftinga na rijeci Glini u Marinbrodu

Uz neke nove mjere i sve životne neprilike koje su zadesile ovaj kraj, Marinbrod je pokazao još jednom snagu života na Banovini. Bilo je tu uz seoske igre i puno pjesme, plesa, dječjih osmijeha i veliki broj mladih naraštaja koji su jedna posebna snaga ovog druženja i poruka da život ni na selu ni na Banovini nije stao niti neće.

Prethodni članakU Glini obilježen Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu
Sljedeći članakZA NOV POČETAK Srcem za košarku Gline