Djeca policijskih službenika otputovala u ljetni kamp

Zaklada policijske solidarnosti organizira ljetovanje

Zaklada policijske solidarnosti organizira deseti po redu ljetni kamp za djecu policijskih službenika u odmaralištu Ministarstva unutarnjih poslova, UJ Valbandon.

Sa Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” jučer u 9 sati je krenuo autobus sa 60-ero djece u pratnji odgajatelja prema Valbandonu.

Na početku svakog ljeta Zaklada policijske solidarnosti na ljetovanje vodi djecu policijskih službenika u jedno od odmarališta MUP-a.

Djeca od četvrtog do osmog razreda osnovne škole u kampu se desetak dana druže, a organizirani su i razni edukativni i zabavni sadržaji. Osim kupanja, provodi se škola plivanja; likovna, novinarska i sportska radionica; parlaonica; grupa za društvene igre te razni drugi sadržaji i izleti. O medicinskoj skrbi djece brigu će voditi zdravstveni djelatnik. Djeca su putno osigurana.

Projekt se provodi od 2011. godine, a dosad je na taj način ljetovalo više od tisuću djece iz cijele Hrvatske. Da bi ljetovanje bilo što ugodnije, ovaj projekt podržali su razni donatori.

Prethodni članakSutra i prekosutra posebna regulacija prometa u gradu
Sljedeći članakU Glini je obilježena 32. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području