Dan otvorenih vrata Doma za starije osobe Glina: vesela atmosfera uz glazbu, grah i kobasice

Povodom dana Sisačko-moslavačke županije, koji se obilježava 14. lipnja,  Dom za starije osobe Glina organizirao je Dan otvorenih vrata čija je svrha javnost upoznati s radom Doma.

Na Danu otvorenih vrata zainteresirani posjetitelji su mogli saznati kakav smještaj Dom pruža, koje aktivnosti i usluge provode te u interakciji s djelatnicima Doma saznati sve što ih zanima. Također su mogli razgledati Dom budući da je zgrada novoobnovljena nakon potresa.

Dan otvorenih vrata Doma za starije Glina svojim govorom je otvorila ravnateljica Doma, Renata Tominović- Ceković, a u dvorištu Doma se okupio velik broj korisnika i zainteresiranih posjetitelja.

Ravnateljica je poručila kako dom ima 80 korisnika te da je kapacitet smještaja u potpunosti popunjen i da su potrebe velike jer puno korisnika traži uslugu smještaja. Objasnila je kako su već proširili kapacitet proširivši se na drugi kat Doma zdravlja gdje će smjestiti još 24 korisnika. Najavila je i plan za daljnja proširenja.

“Nadamo se da će jednog dana, u bližoj budućnosti, naselje Banovi dvori ovdje odmah iza doma biti u sustavu socijalne skrbi, i tada ćemo zaista imati jedan veliki lijepi broj korisnika usluge smještaja u našem domu”, izjavila je Tominović- Ceković.

Obzirom na velik broj korisnika, potreban je i velik broj radnika kojih, uvjerava Tominović- Ceković, imaju dovoljno. S druge strane ističe problem nedostatka medicinskih sestara na području Gline te je poručila kako bi se to što prije trebalo krenuti rješavati.

Okupljene je posjetio i gradonačelnik Ivan Janković:

– Izuzetno mi je drago da sam danas ovdje, Dan otvorenih vrata protekao je u veselom tonu uz naš KUD Treća sreća. Bila je ovo sjajna prilika da se okupimo i upoznamo s radom Doma, kojem želimo puno sreće u daljnjem radu.

Okupljeni korisnici i posjetitelji mogli su uživati u glazbi te grahu i kobasicama.

 

 

 

Prethodni članakMalonogometna ekipa postala državni viceprvak na regionalnom finalu Coca cola cup-a!
Sljedeći članakVIDEO: Mališani ŠNK Banovca snimili video podrške reprezentaciji uoči sutrašnjeg derbija