Branitelji Sisačko-moslavačke županije liječeni od PTSP-a u berbi graha

U glinskom zaselku Špoljarići članovi Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko – moslavačke županije radom na vlastitoj plantaži povrća i voća stvaraju domaće proizvode koje u konačnici plasiraju na tržište.

Grad Glina je prepoznao i podržao ovu vrijednu aktivnost hrvatskih branitelja, a gradonačelnik Stjepan Kostanjević, prilikom današnjeg posjeta plantaži branitelja, napomenuo je kako Grad podržava sve aktivnosti koje su dobrodošle u rehabilitaciji branitelja, ali i u ukupnom društvenom životu grada.

Udruga branitelja liječenih od PTSP-a je specifična, jer okuplja sloj branitelja koji ima određenih problema i samim time treba više razumijevanja od strane društva.

Prepoznavši njihove potrebe i probleme, a u ime Ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda , u berbi graha braniteljima se pridružio i Zvonko Rajković. Kroz rad i druženje širi se zajedništvo među braniteljima koje je prijeko potrebno, posebno u ovom raslojenom dijelu Hrvatske. Time se dokazuje da branitelji nisu teret društvu, nego pokušavaju ovaj grad, županiju i državu poduprijeti, i to na najbolji mogući način – svojim radom, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko – moslavačke županije Ivica Knežević.

Nakon berbe graha, uslijedit će branje kukuruza, a potom će na ovom zemljištu biti posađena aronija. Inače, zadruga već otkupljuje bobice aronije i u svojoj ponudi imaju te proizvode. Ranije su pak otkupili borovnice i od tog voća napravili sok i džem.

Sve navedene proizvode vrijednih hrvatskih branitelja možete kupiti u trgovinama “Kupujmo lokalno” ili na Gradskoj tržnici Sisak.

Prethodni članakVIDEO – 25. obljetnica stradanja mještana Gornjih Jama
Sljedeći članak“Maša i Medvjed” stižu u Hrvatski dom u Glini