Besplatni udžbenici za glinske osnovnoškolce su spremni

Iako smo pred novim izborima, neka predizborna obećanja ovih se dana u Glini i realiziraju. Naime, spremni su besplatni udžbenici za osnovnoškolce koji će ih na njihovim školskim klupama dočekati prvog dana nove školske godine.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica doktorica Sanja Štingl Vlašić u predizbornoj kampanji krajem prošle godine, poznavajući socijalni status naših građana, uz ostalo su naglašavali “da je najkvalitetnije ulaganje, ulaganje u mladost i obrazovanje, jer to je zalog za svijetliju budućnost, za razvoj i opstanak na ovim prostorima. Jer ukoliko nema mladih koji će ostati na Banovini i ukoliko im ne pružimo šansu za ostanak i angažiranje, teško da će nam biti bolje”, tvrdili su tada i naglašavali kako pojedini roditelji teško školuju svoju djecu.

14123483_10154021188298090_1824292528_o

Potom je provedena i anketa koja je potvrdila opravdanost ove namjere. Od 538 anketiranih, 500 roditelja potvrdilo je svojim potpisom da im je nužan takav vid pomoći i odmah se krenulo u realizaciju pokrenutih aktivnosti, rekao nam je gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.


VEZANE VIJESTI
Vinogradari i vinari s Banovine obilježili blagdan svog zaštitinika sv. Vinka

Dakle, Grad je osigurao sredstva, knjige su nabavljene za one roditelje koji su iskazali da trebaju ovakav vid pomoći, a od sredine sljedećeg tjedna nastavnici počinju pripremati komplete udžbenika koji će djecu i njihove roditelje dočekati prvog dana školske godine.

Prethodni članakU Slatini Pokupskoj proslavljen blagdan sv. Roka
Sljedeći članakPoziv na 7. seosku olimpijadu Marinbrod