Besplatni udžbenici za glinske osnovnoškolce su spremni

Iako smo pred novim izborima, neka predizborna obećanja ovih se dana u Glini i realiziraju. Naime, spremni su besplatni udžbenici za osnovnoškolce koji će ih na njihovim školskim klupama dočekati prvog dana nove školske godine.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica doktorica Sanja Štingl Vlašić u predizbornoj kampanji krajem prošle godine, poznavajući socijalni status naših građana, uz ostalo su naglašavali “da je najkvalitetnije ulaganje, ulaganje u mladost i obrazovanje, jer to je zalog za svijetliju budućnost, za razvoj i opstanak na ovim prostorima. Jer ukoliko nema mladih koji će ostati na Banovini i ukoliko im ne pružimo šansu za ostanak i angažiranje, teško da će nam biti bolje”, tvrdili su tada i naglašavali kako pojedini roditelji teško školuju svoju djecu.

14123483_10154021188298090_1824292528_o

Potom je provedena i anketa koja je potvrdila opravdanost ove namjere. Od 538 anketiranih, 500 roditelja potvrdilo je svojim potpisom da im je nužan takav vid pomoći i odmah se krenulo u realizaciju pokrenutih aktivnosti, rekao nam je gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.


VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Kostanjević kod ministra Tolušića

Dakle, Grad je osigurao sredstva, knjige su nabavljene za one roditelje koji su iskazali da trebaju ovakav vid pomoći, a od sredine sljedećeg tjedna nastavnici počinju pripremati komplete udžbenika koji će djecu i njihove roditelje dočekati prvog dana školske godine.

Prethodni članakU Slatini Pokupskoj proslavljen blagdan sv. Roka
Sljedeći članakPoziv na 7. seosku olimpijadu Marinbrod