VIDEO – Moto karavana Prevlaka-Vukovar stigla u Glinu

Moto karavana Prevlaka-Vukovar večeras je stigla u Glinu. Na svom tradicionalnom putu od Prevlake pa do Grada heroja u kojemu će 18. studenoga sudjelovati u Koloni sjećanja, motociklisti iz cijele Hrvatske zaustavili su se i u našem gradu kako bi paljenjem svijeća odali počast svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Već devetu godinu zaredom Moto klub Korčula u suradnji s moto klubovima iz cijele Hrvatske i udrugama proizašlima iz Domovinskog rata organizira moto karavanu Prevlaka-Vukovar. I ove godine pod geslom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ na ovaj će način obilježiti 25. godišnjicu Sjećanja na žrtvu Vukovara.

VEZANE VIJESTI
U Glini prigodnim paljenjem lampiona obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Dionica duga oko 1900 kilometara ponekad se vozi i u ekstremnim uvjetima, ali cilj motociklista itekako je plemenit –  pokloniti se žrtvama agresije na Vukovar i Hrvatsku.

Bikeri su 13. studenoga krenuli s Korčule prema Prevlaci, a na svom su se putu prema Vukovaru zaustavili i u Glini kako bi paljenjem svijeća odali počast svim poginulim braniteljima i civilima s područja Gline u Domovinskom ratu, rekao nam je Đani Radovanović iz Moto kluba Korčula.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Veliko srce Gline – održana još jedna humanitarna akcija “Note dobrote”


Sa motociklistima se susrela zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić te je s njima upalila svijeće podno spomenika „Suza“.

Glina će i ove godine obilježiti obljetnicu pada Vukovara paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u petak, 18. studenoga.

A sudionici moto karavane Prevlaka-Vukovar iz Gline su se uputili u Petrinju, gdje su i prenoćili, te potom nastavili svoj težak, ali plemenit put prema Vukovaru gdje će u petak, 18. studenoga sudjelovati u Koloni sjećanja na žrtvu Grada heroja – simbola Domovinskog rata.

VEZANE VIJESTI
Izlaslanstvo Grada Gline nazočilo svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska
Prethodni članakIz Grada Gline pozivaju na paljenje svijeća povodom 25. obljetnice stradanja Vukovara
Sljedeći članakGLINA ZA VUKOVAR