Vijenci i svijeće kod spomenika “Suza” i Sveta misa za Domovinu

Nakon jutrošnjeg polaganja vijenca i paljenja svijeća na grob poginulog policajca Tomislava Roma koji je smrtno stradao prije točno 26 godina u napadu na Policijsku postaju Glina od strane pobunjenih Srba potpomognutih JNA, program obilježavanja 26. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu u Glini nastavljen je okupljanjem uzvanika kod zgrade Policijske postaje u ulici Tomislava Roma, a potom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu na Trgu bana Josipa Jelačića. 

VEZANE VIJESTI
Povodom Svih svetih kod “Suze” u Glini položeni vijenci i upaljene svijeće

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Hrvatskog sabora i Sisačko-moslavačke županije, Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave sisačko-moslavačke, Grada Gline i Gradskog vijeća, pripadnici policije i vojske, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, izaslanstva političkih stranaka i drugi.

U Župnoj crkvi svetog Ivana Nepomuka potom je služena Sveta misa koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

VEZANE VIJESTI
Na 3. Maratonu Glina 80 natjecatelja

 

 

 

Program obilježavanja 26. obljetnice početka Domovinskog rata u Glini bit će nastavljen u 12 sati svečanim otvaranjem sportskih susreta u spomen na poginulog policajca Tomislava Roma u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke na ŠRC-u Banovac, a u 12.30 počet će svečani program u Hrvatskom domu u Glini.

Sve se odvija u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke te Grada Gline i gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, čiji će izaslanik biti sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

VEZANE VIJESTI
26. obljetnica početka Domovinskog rata u Glini – svečani program u Hrvatskom domu

Prethodni članakVIDEO – Zvoni zvono na kapeli Bezgrešnog Srca Marijina u Gornjem Taborištu
Sljedeći članak“Naučimo o toleranciji zajedno” – zajednički projekt Udruge Lutum, SŠ Glina i DV Bubamara