Članovi Volonterskog centra Glina predstavili svoj rad

Kako bi aktivirali mlade grada Gline, grupa entuzijasta osnovala je Udrugu Lutum te promiču obrazovanje, kulturu, razvoj civilnog društva i volonterstvo na području grada i okolice. Na tom tragu i u suradnji s Agencijom za razvoj Grada Gline 1. kolovoza osnovan je Volonterski Centar Glina, čiji su članovi održali Početnu konferenciju te prestavili projekte u budućem razdoblju. Predsjednik Udruge Lutum Marin Kaurić približio je aktivnosti i ciljeve Volonterskog Centra Glina:

VEZANE VIJESTI
Međunarodni dan volontera obilježen u Glini


Upravo je partner u projektu uz Udrugu Iks i Crveni Križ Gline Grad Glina. U ime gradonačelnika Grada Gline Konferenciji je nazočila potpredsjednica Gradskog vijeća dr. Melita Lončarić Biškup:

Svojom nazočnošću i sudjelovanjem na Konferenciji podršku je došla dati i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je uvjerena da će Centar za Glinu značiti puno:

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pokloni i priznanja za učenike volontere

Predsjednica Županijske skupštine potvrdila je da će im se Sisačko-moslavačka županija naći pri ruci:

Centar je financiran iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a promiče volonterski rad u lokalnoj zajednici, okupljanje volontera i poboljšanje kvalitete života onima kojima je pomoć potrebna.

Prethodni članakAngelski susreti u Viduševcu okupili brojne ljubitelje izvornog folklora
Sljedeći članakProjekt “U potrazi za zdravljem” – 60.000 kuna braniteljima SMŽ