VELIKA SOLINA Odana počast poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu

Na području Velike Soline, Gornjeg Selkovca i dijela Male Soline ubijeno 18 civila i četiri branitelja

Zavičajni klub Velika Solina u nazočnosti izaslanice župana SMŽ Alenke Ljubešić, gradonačelnika Grada Gline Ivana Jankovića i obitelji žrtava odao je u nedjelju, 30. listopada počast i položio vijence poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Predsjednik Zavičajnog kluba Velika Solina Marko Muža podsjetio je da je na području Velike Soline, Gornjeg Selkovca i dijela Male Soline ubijeno 18 civila i četiri branitelja, što je iznimno velik gubitak za taj kraj.

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković u svom je govoru naglasio da je važno održati tradiciju odavanja počasti žrtvama Domovinskog rata te podsjetio da se od ukupno 396 ubijenih branitelja i civila na području grada za više od 100 još traga.

“Nažalost, naš grad je platio veliku cijenu za stvaranje neovisne RH, Vojno-redarstvena operacija Oluja vratila je nadu u budućnost i danas imamo dužnost dati sve od sebe i ne smijemo odustati.” rekao je gradonačelnik te poslao poruku nade za sva okolna mjesta uz grad Glinu.

Izaslanica župana Alenka Ljubešić pozdravila je sve nazočne  u ime župana SMŽ Ivana Celjaka i uz odanu počast svim žrtvama i braniteljima Domovinskog rata podsjetila na ponos, ali i tugu zbog gubitka koji je nenadoknadiv.

U svom govoru naglasila je važnost rada zavičajnog kluba i sjećanja kao i  podučavanje mladih kako bi znali kolika je žrtva utkana u temelje naše Domovine kako bi znali cijeniti svoje i poštovati drugo i drugačije.

Prethodni članakVeselo na Smotri folklora umirovljenika
Sljedeći članakUsred noći Zagrepčanin pijan vozio po Glini