Župa Bučica se oprostila od vlč. Ivana Petrovića

Župa od svega 420 župljana oprostila se od omiljenog vlč. Ivana Petrovića

Župa Bučica jučer se prigodno, svetom misom koju je predvodio vlč. dr. Ivan Petrović, oprostila od svog omiljenog župnika.

Naime, dr. Ivan Petrović razriješen je službe upravitelja župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici i imenovan upraviteljem župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači.

Vlč. Petrović je kao upravitelj Župe u Bučicu došao prije tri godine, u srpnju 2016. godine, od kada u suradnji sa župljanima provodi hvalevrijedne aktivnosti. Omiljeni bučički velečasni ostat će među župljanima upamćen po svojoj susretljivosti i zalaganju za boljitak cjelokupne zajednice.

U emotivnom opraštanju od svojih župljana vlč. Petrović je istaknuo kako je uz mnogobrojne projekte koje je realizirao uz njihovu pomoć najvažnije na čemu je radio zapravo ono oku nevidljivo- upravo zajedništvo malobrojnih župljana koje je pozvao da i nakon njegova odlaska nastave njegovati to zajedništvo koje imaju.

Vlč. Petroviću je na oproštajnoj misi na ispomoći bio upravitelj petrinjske župe preč. Josip Samaržija.

Nakon svete mise, u DVD-u Bučica održano je prigodno druženje velečasnog Petrovića i mnogobrojnih župljana koji su se došli oprostiti.

Više o radu vlč. Ivana Petrovića možete pročitati ovdje.

Novi župnik koji će predvoditi župu sv. Antuna Padovanskog u Bučici je vlč. Vedran Pejak-Pašić, koji je razriješen službe duhovnog pomoćnika u samostanu Sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

fbt
fbt
Prethodni članakČetvrtina župljana župe Bučica na hodočašću u Mariji Bistrici
Sljedeći članakOtvoreni radovi katastarskih izmjera u Viduševcu i Dvorišću