Župa Bučica izradila križni put na otvorenom

Župljani mjesta Slatina Pokupska, koje pripada župi Bučica, proteklih su tjedana marljivo radili na ostvarenju dugogodišnje ideje. Na području teško oštećene kapele Presvetog Trojstva izradili su križni put na otvorenom. Ideja se sada ostvarila pod vodstvom župnika vlč. Ivana Petrovića. Izrađene su postaje od hrastovih planjki, na svaku postaju postavljen je križ i broj. A dvanaesta postaja, s pogledom na Pokupsko simbolično je u obliku križa. Predivan je pogled s brda. Na skoro 200 metara nadmorske visine širi se obzor općine Pokupsko, a za vedrog vremena čak i daleka gorja Samobora i Zagreba.
Dana 19. ožujka po prvi se puta molilo na novom križnom putu. Mještani su sudjelovali pjevanjem, čitanjem i nošenjem križa. Na kraju ove predivne pobožnosti na otvorenom, župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji križnog puta. Ponajprije župljanima koji su pod vodstvom vijećnika Nikole Vuglenovića uporno dovršili radove i gradu Glini koji je pomogao u popravljanju pristupne ceste. U ime grada Gline na križnom putu sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić.
Župnik je još istaknuo da križni put, koje je na Treću nedjelju korizme blagoslovljen, bude mjesto nove nade: „Ovaj križni put, i njegova dvanaesta postaja, postaja Isusove smrti, otvara novu nadu, nadu da smrt nije kraj! Isus je umro, ali je i uskrsnuo, smrt nema posljednju riječ! Upravo s dvanaeste postaje izranja najljepši pogled! I tada ovaj predivan pogled na ljepote koje je Bog darovao, daje nam novu snagu, ne želimo klonuti! Okupljajmo se, draga braćo i sestre, ovdje, dođite ovdje, napunite se svježinom! Ohrabreni započnimo novi tjedan!“
Novi tjedan je za župu Bučica veoma važan. U subotu prošle godine, 25. ožujka, tada je bio Veliki petak, a sada je prema liturgijskom kalendaru svetkovina Navještenja Gospodinova, preminuo je dugogodišnji župnik Bučice vlč. Stjepan Vuksan. Obilježavanje prve obljetnice smrti vlč. Stjepana Vuksana bit će popraćeno izložbom fotografija u DVD-u Bučica u 10:15 sati. Svetu misu u 11 sati predslavi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, školski kolega pokojnog župnika.

VEZANE VIJESTI
Promovirana monografija povodom 60 godina DVD-a Bučica

Prethodni članakVrijedni branitelji Zadruge Zigeth u Glini otvorili i mini siranu
Sljedeći članakPozdrav proljeću djece Dječjeg vrtića Bubamara iz Gline