„Život bl. Alojzija Stepinca“ odigran u Glini

U  dvorani Hrvatskog doma u Glini u subotu 24. ožujka 2018. u 18,00 sati, dramska skupina „Glumci – župljani“ iz Budaševa za Glinjane je odigrala scenski prikaz  pod nazivom „Život bl. Alojzija Stepinca“.

Tekst je napisala Ivana Foretić, a prikaz pripremila Ljiljana Slunjski, učiteljica razredne nastave i predsjednica Mjesnog odbora Budaševo. U predstavi su se izmjenjivale igrane scene iz života našeg Blaženika – od djetinjstva, mladenaštva, strašnih godina I. svjetskog rata, odluke o izboru životnog poziva, raskinutih zaruka, iskušenja za vrijeme II.svjetskog rata pa se do nepravedne osude, kazne zatvora, bolesti i smrti – s čitanim tekstovima o bogatom i teškom ovozemaljskom putu Alojzija Stepinca. Mnoge snažne i potresne rečenice obilježile su njegov život, postale i ostale oslonac mnogima sve do današnjih dana. Glavnu je ulogu doista dojmljivo odigrao Siniša Medarić, ali svi ostali glumci – i veliki i mali, aktivni i zauzeti u svojoj župi. Na žalost, pozivu na ovo vrijedno događanje odazvao se neočekivano mali broj građana. Gđa. Slunjski zahvalila se svima na odazivu kao i na gostoprimstvu nazočnim predstavnicima gradske uprave – zamjeniku gradonačelnika Dariu Žiniću i Marinu Kauriću, uručivši im prigodne  zahvalnice.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Vukovarska bitka stigla u Glinu!

U ovo korizmeno vrijeme, kao i predane molitve našeg vjerničkog naroda za beatifikaciju bl. Alojzija Stepinca, za očekivati je da će svaka nova činjenica o njegovom životu zanimati mnoge. Pored niza snažnih izjava koje je izrekao u najtežim trenucima svojega života ali i presudnim trenucima naše povijesti, ostaje odzvanjati ova, uvijek zadivljujuća, poticajna i živa : „Ništa me neće prisiliti da ljubim pravdu, ništa me neće prisiliti da mrzim nepravdu, a u ljubavi prema svom narodu ne dam se ni od koga natkriliti…“

Prethodni članakU Malom Gradcu održani Tradicionalni martovski susreti
Sljedeći članakCvjetnica – nedjelja Muke Gospodnje