Završna konferencija Volonterskog centra Gline u Jukincu

U domu u Jukincu održana je završna konferencija Volonterskog centra Glina kojoj su nazočili sisačko – moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, predsjednik gradskog vijeća Željko Šešerin, potpredsjednica gradskog vijeća Melita Lončarić Biškup, predsjednik Udruge Lutum Marin Kaurić, voditeljica Volonterskog centra Glina Josipa Gregurić te mnogi drugi predstavnici udruga i društava.

Volonterski centar Glina organizacija je civilnog društva posvećena razvoju volonterstva, a osnovan je 1. kolovoza 2017. godine kao rezultat zajedničkog rada Udruge Lutum i Agencije za razvoj Grada Gline.
Partneri u mu Grad Glina, Crveni križ Glina i Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota IKS, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj pojekta bio je pružiti potpore udrugama na glinskom području kroz pomoć u organiziranju volontera i volonterskog rada, vođenja evidencije o volontiranju, pripreme plana i programa volontiranja, a u ostvarenju tog cilja predviđene u brojne radionice i predavanja o osnovama volonterskog rada.

„Naš cilj bio je uključiti ljude u volontiranje te želja da se što više pokrenu mlade osobe. Volonterski centar Glina otvoren je svim građanima, a njegovo djelovanje je utemeljeno na načelima solidarnosti, humanosti, uvažavanja različitosti, nenasilja, suradnje, odgovornosti, samostalnosti i neovisnosti. Ujedno je i mjesto informiranja, educiranja i povezivanja svih onih koji žele volontirati”, rekla je Gregurić.
Voditeljica centra Gregurić navela je niz aktivnosti koje su se provodile proteklih godinu dana a to su: obuka voditelja projekta, početna konferencija centra, radionica u kojoj su bili pozvani svi oragnizatori volotntiranja kako bi im se pojasnio pojam volontiranja, akcija darivanja krvi u suradnji s Crvenim križem grada Gline, partneri u projektu Interpretacijskog centra baštine Banovine , edukacija učenika srednje škole, obilježili Međunarodni dan volontera 5.prosinca, akcija “Zelena čistka” čišćenje grada u suradnji s Gradom Glinom, Komunalcem, Gradskim društvom Crvenog križa i udrugama na području grada Gline, edukacija menadžment u volontiranju i edukacija za organizatore volontiranja, organizirane posjete Volonterskim centrima.
Sve aktivnosti organizirane su kako bi se privuklo što više mladih osoba u volontiranje ali bez obzira na sve organizirane aktivnosti na području grada Gline mladi nisu pokazali zainteresiranost.
Gregurić se nada kako će daljnje aktivnosti koje će Volonterski centar Glina provoditi privući mlade da se aktiviraju.

 

Prethodni članakGLINA U sudaru dva automobila smrtno stradao 52-godišnji muškarac
Sljedeći članakSpektakularan program za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan grada u Glini