VIDEO U Glini obilježen Dan narcisa

Na glavnoj glinskoj šetnici u subotu, 25. ožujka prevladavala je žuta boja. Obilježen je Dan narcisa, dan posvećen osvješćivanju i prevenciji karcinoma dojke.

Humanitarna podjela narcisa održana je na glinskoj šetnici u vremenu od 9 do 12 sati, a građani su mogli doznati najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.

Organizator ovog okupljanja bila je Udruga sv. Agata, čija nam je predsjednica, doktorica Sanja Štingl Vlašić rekla nešto više:

VEZANE VIJESTI
Glina obilježava Dan narcisa-posvećen prevenciji raka dojke

“Na Dan narcisa uvijek mislimo o prevenciji raka dojke kod žena. Taj narcis nam je simbol da se okrenemo prema sebi, da vodimo brigu o svom zdravlju. Družimo se, skupljamo financijska sredstva, humanitarna je akcija. Skupljamo sredstva za prijevoz naših onkoloških pacijentica u Zagreb.”

Predsjednica Udruge žena Sveta Katarina, Glinska Poljana, Slana, Vratečko Višnja Jerman, ujedno i izaslanica župana Ivana Celjaka dala je podršku ovoj humanitarnoj akciji:

VEZANE VIJESTI
“Rano otkriveni rak je i izlječiv rak” – Održana tribina o raku dojke u Glini

“Mi smo se uključili iz razloga jer želimo potaknuti sve žene da odu na rani pregled dojke, jer je to jedina preventiva koja može otkloniti u ranoj fazi tu bolest. Na taj način sprječavamo tu bolest koja je velika opasnost za žene.”

Voditeljica projekta Protresimo svijest o raku – zajedno za bolje sutra Dobrila Trdina podsjetila je da se projekt provodi od studenoga prošle godine:

VEZANE VIJESTI
Dr. Sanja Štingl – Vlašić pozvala sve Glinjanke i Glinjane na obilježavanje Dana narcisa

“Projekt nudi edukacije za fiziotarapeuta. Nudimo i ultrazvuk pregled dojke za onkološke pacijentice, tu je i razgovor s psihotarapeutom. Postoje edukacije za grafičkog dizajnera, marketinškog stručnjaka…”

Lijepa žuta boja narcisa kao znak nade navukla je osmijeh na lica Glinjanki i Glinjana koji su podržali Dana narcisa u gradu Glini.

Prethodni članakSolidan nastup glinskih kickboksača u Popovači
Sljedeći članakObavijest o prekidu napajanja električnom energijom