VIDEO Sutra se obilježava Vincekovo, početak nove sezone rada u vinogradima

Sutra se obilježava blagdan Sv. Vinka, koji kod vinogradara označava početak nove sezone rada u vinogradima. Martinje kao da je bilo jučer, a bilo je 11. studenog, na blagdan sv. Martina slavili smo završetak vinogradarske godine. Udruga Voćara i Vinogradara Vinska Mušica Glina ove subote Vincekovo proslavlja u u vinogradu Darka Cestarića u Donjem Viduševcu. Prije šest godina na istom brdu bio je snijeg do koljena, Vincekovo, 21. siječnja 2017 godine okupilo je brojne goste u vinogradu Stjepana Roma u Donjem Viduševcu.

VEZANE VIJESTI
FOTO U Donjem Viduševcu započela vinogradarska godina i obilježeno Vincekovo

Još jedna zgodna priča o Vincekovu vodi nas u Slatinu Pokupsku 2020. Domaćin prvog ‘zapovjedanog’ vinogradarskog blagdana kroz godinu bila je obitelj Cerjak, Branko i Nena te njihovih kćeri, zetova i unučadi.

Udrugu Voćara i Vinogradara Vinska Mušica Glina pratimo i ove godine doalzimo na “VINCEKOVO 2023” ,koje će se održati u vinogradu Darka Cestarić u Donjem Viduševcu u subotu 21. siječnja 2023. s početkom u 12 sati. Dodajmo još samo i ovo da će tijekom vikenda koji pred nama, policija najavljuje pojačan nadzor na prometnicama, a tako i pojačano alkotestiranje svih zaustavljenih vozača.

Prethodni članakVodostaj u Glini trenutno u padu
Sljedeći članakFOTO U Glini je počeo košarkaški turnir “Turnir prijatelja Košarkaškog kluba Glina”