VIDEO Stipendije za 21 učenika s područja Gline, Topuskog i Petrinje

U narednih 16 mjeseci učenici će primati stipendije u iznosu od 1.000 kuna mjesečno

U Hrvatskom domu Glina potpisane su stipendije s 21 učenikom čije su obitelji nositelji OPG domaćinstava, firmi ili obrta.

O kakvim je stipendijama riječ, pojasnila je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel: “Naša su djeca stradala u potresu. Ovo je treća takva inicijativa stipendiranja, ukupno je uključeno oko 60 djece u ovim akcijama stipendiranja. Učenici su s područja Topuskog, Gline i Petrinje, koji su stradali ili po pitanju obiteljskih ili gospodarskih objekata, učenici iz višečlanih obitelji, vrlo dobrog ili odličnog uspjeha, koji se bore, koji ne odustaju…”

VEZANE VIJESTI
VIDEO Inner Wheel donirao četvrtu i petu komfornu kućicu

U narednih 16 mjeseci učenici će primati stipendije u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, što iznosi velikih i hvalevrijednih 336.000 kuna.

Riječ je o inicijativi 74 djelatnika te dva vanjska prijatelja Farmaceutske tvrtke Xellia na čelu s direktorom Aleksandrom Danilovskim: “Mi smo svi aktivno gledali što se desilo u prosincu. Možda sam bacio zrnce ideje, ali ¾ firme se odazvalo da pomognemo i to na način koji mi duboko vjerujemo da je pravi način, kroz stipendije. Želimo podržati djecu da ostvare svoje životne ciljeve i da su naslonjeni na neki oblik OPG-a, obrtništva, bilo što.”

VEZANE VIJESTI
VIDEO Još malo i sve je spremno za kontejner bake Ankice

Jedna od korisnica stipendije je Monika, učenica Srednje škole Glina: “Mi smo svi jako zahvalni, pogotovo što ćemo moći ulagati u svoj razvoj. Moći ćemo pomoći i roditeljima tako da smo zaista zahvalni.”

Ovo je treća u nizu akcija stipendiranja učenika, ovog puta usmjerena s ciljem pomoći obiteljima koje se bave ratarstvom, stočarstvom, pčelarstvom… koje imaju otvorene obrte ili obiteljske firme, a kako bi se i djeci ukazalo na važnost očuvanja obiteljskih tradicija te ih se usmjerilo i potaknulo na poduzetništvo i ostanak na ovim prostorima.

Prethodni članakObavijest o prijavi šteta od mraza
Sljedeći članakOsnivačka skupština Svinjogojske zadruge Glina