VIDEO Obilježen Dan logora Glina

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomen ploče bivšeg logora Glina Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora obilježilo je Dan logora Glina

Srpske pobunjene postrojbe i vlasti tzv. Republike srpske krajine ovaj dio glinskog zatvora tijekom okupacije koristile su kao zarobljenički logor za Hrvate civile, hrvatske policajce i pripadnike Zbora narodne garde koji su zlostavljani i mučeni na najokrutnije načine.

U veljači ove godine odražano je kako to u takvim situacijama biva suđenje u odsutnosti, četvorica su osuđena zbog zlostavljanja upravo u ovom logoru tijekom okupacije.

VEZANE VIJESTI
U Gornjoj Bučici obilježen Dan sjećanja na poginule branitelje i civile glinskog Pokuplja

Upravo danas ovdje u Glini obilježava se Dan logora Glina. U spomen na sve ubijene branitelje i civile, logoraše logora Glina, kojeg organizira Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Sjećanje na sve ubijene u ovom logoru započelo je polaganjem vijenaca ispred Spomen ploče na Spomen sobi. Za sve ubijene u ovom logoru i u Domovinskom ratu u crkvi sv. Ivana Nepomuka služena je sveta misa, a potom su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata “Suza”.

Prethodni članakFOTO Povodom Dana Gline položeni vijenci ispred spomen-obilježja Suza
Sljedeći članakKickboxing klub Glina predstavio svoj rad