VIDEO – Misnim slavljem u Ilovačku proslavljen blagdan svetog Petra i Pavla

U glinskom selu Ilovačku u nedjelju, 2. srpnja proslavljena je svetkovina Petrova i Pavlova. Misno slavlje u Kapeli svetog Petra i Pavla predvodio je župnik iz Bučice vlč. Ivan Petrović.

Spomenutom kapelom iznimno se ponose mještani Ilovačka i okolnih sela jer su je upravo oni nakon ratnih stradanja sami obnavljali i uređivali. Mnogo je truda, rada i znoja uloženo, ali ne uzalud, jer mnogi smatraju kako je baš ova kapela najljepša na području Župe svetog Antuna Padovanskog u Bučici. Ono što nedostaje je prilazni put do same kapele u što se uvjerio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je nazočio misnom slavlju.

“Ilovačak se nalazi na krajnjem sjeverozapadu Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o prekrasnom selu koje nažalost nema puno stanovnika, ali se oni sa svojim obiteljima i prijateljima barem ovako na blagdan okupe u nešto većem broju. Moramo poboljšati prometnu infrastrukturu.”, kaže župan.


“Ustrajnost i volja bitne su za opstanak života na ovim područjima.”, naglašava Žinić.

Ilovačak je prije svete mise sa županom obišao i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević koji ističe kako će Grad i dalje ulagati u prometnu i komunalnu infrastrukturu, ali i u domaću poljoprivrednu proizvodnju za koju kaže da je budućnost ovog područja.

Mještani Ilovačka nadaju se pak da će u budućnosti imati taj toliko željeni prilazni put prema svojoj prekrasnoj kapeli.

Snimku prijenosa misnog slavlja povodom Petrova i Pavlova u Ilovačku pogledajte OVDJE:

Prethodni članak“Naučimo o toleranciji zajedno” – zajednički projekt Udruge Lutum, SŠ Glina i DV Bubamara
Sljedeći članakVIDEO – Svečana primopredaja Doma za starije i nemoćne Glina