VIDEO – Izborna skupština DVD-a Bučica 2017.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bučica održalo je 12. ožujka svoju 57. redovnu izbornu skupštinu na kojoj je ponovno za predsjednicu društva izabrana Vera Božurić.

U Gornjoj Bučici održana je redovna izborna skupština DVD-a Bučica na kojoj su, uz prijateljska vatrogasna društva, nazočili i brojni uzvanici. Društvo je osnovano 1960. godine, a danas broji 50-ak članova. Iako jedno od „mlađih“ DVD-a, vrlo su aktivni, a na čelu društva je uporna i vrijedna predsjednica Vera Božurić koja je dobila povjerenje za još jedan mandat. Mnogi upravo nju smatraju najzaslužnijom za obnovu društveno – vatrogasnog doma, no ona ističe pomoć Grada Gline, Vatrogasne zajednice te Sisačko-moslavačke županije, a ponajviše složnost mještana Gornje Bučice od kojih su svi, svatko u skladu sa svojim mogućnostima i znanjem pridonijeli da se dom obnovi i uredi. No Božurić ima još planova za Bučicu, uređenje fasade društvenog doma i uređenje obližnjeg igrališta.

Podršku društvu na skupštinu je došao dati i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji je rekao kako će Grad pripomoći u realizaciji njihovih zacrtanih planova.

Gradonačelnik Kostanjević čestitao je vodstvu društva na izboru, poželjevši im puno sreće i uspjeha u njihovom radu. Na skupštini su podijeljena i brojna priznanja članovima, a uzvanicima, sponzorima i donatorima zahvalila se pak predsjednica Božurić.

Prethodni članakTradicionalna martovska smotra banijskih domaćica održana po 12. put
Sljedeći članakVrijedni branitelji Zadruge Zigeth u Glini otvorili i mini siranu