VIDEO Dumbović: Glina je trajno zapuštena i ostavljena na rubu Hrvatske!

10. na listi Restart koalicije u 6. izbornoj jedinici, 24. lipnja se povodom nadolazećih parlamentarnih izbora družio s Glinjanima na tržnici

Čelnik Narodne stranke Reformisti Sisačko-moslavačke županije i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, 10. na listi Restart koalicije u 6. izbornoj jedinici, 24. lipnja se povodom nadolazećih parlamentarnih izbora družio s Glinjanima na tamošnjoj tržnici. Za Glinu je ustvrdio da je grad bogate kulture i tradicije koji je posljednjih godina „ostavljen na rubu Hrvatske“.

„Glina je kroz svoju povijest padala i ustajala se. Ovih posljednjih godina vidimo da je trajno zapuštena i ostavljena na rubu Hrvatske. Kad prođeš kroz nju, onda to vidiš. To je grad s bogatom kulturom, tradicijom i običajima, čije je ime proneseno čitavom Hrvatskom kao ponos Domovinskog rata. Kad je vidimo danas, onda vidimo da je poruka domovine Hrvatske da je Glina izgubljena vrijednost, umjesto da bude dodana vrijednost“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Nikola Cestarić reizabran za predsjednika KUU Treća sreća

Poručio je kako Glini nedostaje komunalna, gospodarska, društvena i socijalna infrastruktura te kako država i Grad Glina nisu na najbolji način iskoristili EU fondove. Naveo je primjer kako Glina nije ušla u pilot projekt pet ratom zahvaćenih gradova iz kojeg je Petrinja povukla značajna sredstva za projekte u svom Intervencijskom planu. Ustvrdio je kako ljudi na tom području imaju gdje živjeti, no kako nemaju gdje raditi.

VEZANE VIJESTI
Mladi geodet kandidat za gradonačelnika

Dodao je kako država u izgradnju odlagališta radioaktivnog otpada u bivšoj vojarni Čerkezovac na Trgovskoj gori kod Dvora ulaže 19 milijuna kuna.

„Država nikada nije u ovaj kraj uložila 19 milijuna kuna, ali ulaže u nuklearno smeće kojim nas žele zagaditi. Svi ostali župani su od svojih destinacija napravili regionalne i nacionalne parkove, a mi smo postali nacionalno smeće, jer ćemo dobiti da ovdje budemo destinacija i da svaki proizvod naših OPG-ova iz ove petrinjske kočije zdravlja dobije markicu radioaktivnog otpada. To je moja poruka i moja misija koju moram reći jer smatram da je zadnji čas da to poručimo svima onima koji su se u mnogim gradovima pa i u Glini „zavukli u mišju rupu“, a morali su se zavući jer im je to rekla politika“, kazao je Dumbović zaključivši kako to nije budućnost ovog kraja.

Prethodni članakU četvrtak i petak privremena regulacija prometa
Sljedeći članakKostanjević: HDZ je uvijek pobjeđivao u Glini pa će tako i na ovim izborima!