VIDEO Donacija milijun kuna potresom pogođenom području

Crvenom križu uručena donacija za podršku zajednici nakon razornog potresa

U Glini je Hrvatskom Crvenom križu uručena donacija vrijedna milijun kuna za podršku zajednici nakon razornog potresa.

Riječ je o donaciji napitaka koje će Gradsko društvo Crvenog križa Glina podijeliti prvenstveno u kontejnerskom naselju, potvrdio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt: “Potrebe ljudi na potresom pogođenom području iznimno su velike i kao što od početka govorimo, operacija će potrajati. Zato je iznimno važno da postoje kompanije poput Coca-Cole koje su svjesne da ljudima s područja Sisačko-moslavačke županije treba dugotrajna pomoć. Zahvaljujem Coca-Coli koja u svakoj krizi pruža podršku Hrvatskom Crvenom križu, odnosno stradalim građanima. Mi koji se ovdje svakodnevno susrećemo s ljudima, znamo koliko ovakva pomoć znači”.

VEZANE VIJESTI
Oštećenja se saniraju, neprekidni potresi uzrokuju nove štete

U ovoj godini Hrvatski Crveni križ je dobio gotovo 900.000 kuna pomoći od Coca-cola fundacije za opremu koja je potrebna za prvu pomoć te su prepoznali aktivnosti u asanaciji bunara.

Donacija je za krajnje korisnike nastradale u potresu, potvrdila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić: „Coca-cola je partner Crvenom križu već dugo vremena. Donirali su i financijska sredstva kod Apela Hrvatskom Crvenom križu i danas su odlučili posjetiti naš grad. Predstavnici će obići kontejnersko naselje u Glini s poklonima za stanovnike kontejnerskog naselja.“

VEZANE VIJESTI
Grad Glina otvorio poseban račun za uplate donacija

Donacija će biti iskorištena za pružanje pomoći građanima kroz nabavku osam terenskih šatora za distribuciju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, jedan skladišni šator veličine 240 četvornih metara s tvrdim podom za skladištenje prikupljenih donacija, devet ručnih viličara za palete za operiranje u skladištima i olakšavanje distribucije pomoći, 85 poljskih kreveta te 10 laptopa za terenski rad koje će koristiti četiri društva Crvenoga križa.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke

Prethodni članakAKTUALNO Dražen Pejaković: na obnovi se ne radi dovoljno brzo!
Sljedeći članakOkolica Gline u utorak bez struje