VIDEO – Dan zamijenjenih uloga u Srednjoj školi Glina

Srednja škola Glina jedna je od rijetkih škola u Hrvatskoj koja provodi projekt Dan zamijenjenih uloga. S realizacijom ovog projekta krenulo se 2008. godine i od tada je održan 10 puta, a ukupno je u njemu je sudjelovalo oko 600 učenika. Ove godine u njemu je sudjelovalo 59 učenika koji su na jedan dan postali nastavnici ili su postali zaposlenici stručnih i tehničkih službi škole. Nastavnici su pak sjeli u školske klupe. Pripreme za ovaj dan, pod vodstvom profesorice Ljerke Iharoš, krenule su prije mjesec dana, rekla nam je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić – Novosel.


Kako izgleda Dan zamijenjenih uloga u Srednjoj školi Glina došli su, kao gosti, saznati učenici Tehničke škole Sisak, članovi petrinjske Udruge IKS, glinski gradonačelnik sa suradnicima, ali i bivši učenici Srednje škole koji su u projektu Dana zamijenjenih uloga sudjelovali proteklih godina kao zamjenski ravnatelji.

Sa ravnateljicom i njenim zamjenskim ravnateljima sastao se i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Podržavamo ovaj projekt jer učenike priprema ponajviše za život nakon škole koji je puno teži i drugačiji od školskog doba, rekao je gradonačelnik i nastavio:

A kako je na jedan dan biti ravnateljica Srednje škole Glina i što misli o projektu Dana zamijenjenih uloga, otkrila nam je ovogodišnja zamjenska ravnateljica Valentina Fabac.

Ovo nam je svima jako dobra priprema za sve ono što nas čeka dalje u životu, zaključila je zamjenska ravnateljica Srednje škole Glina.

Prethodni članakDobrovoljno darivanje krvi u Glini
Sljedeći članakVIDEO – Glazbeno-scenski prikaz “Pasija – Mač boli” izveden i u Viduševcu