VIDEO – Besplatni udžbenici za đake prvake u Osnovnoj školi Glina

Pomalo uplašeni, ali s velikim veseljem u školske klupe danas su, po prvi put, sjeli i prvašići Osnovne škole Glina. Pratili su ih i njihovi roditelji kojima je ove godine, u povećem financijskom izdatku pripreme njihove djece za školsku godinu, itekako pomogao Grad Glina.

Za 534 učenika i učenice Osnovne škole Glina počela je nova školska godina. Među njima je 68 prvašića koji su u svojoj školi dočekani uz prigodni program. Kroz pjesmu, ples, recitale te tople i poticajne riječi podrške njihovih učitelja i nastavnika, iskazana im je dobrodošlica kako bi što lakše prihvatili da od ovog trenutka ipak postaju malo zreliji i odgovorniji.

Za lakši početak nove školske godine roditeljima pobrinuo se Grad Glina omogućivši besplatne udžbenike za što je iz proračuna osigurano oko 500.000 kuna za 500 osnovnoškolaca. Prvi dan nastave u Osnovnoj školi Glina nije propustio gradonačelnik Stjepan Kostanjević.


Gradu Glini zahvalio je ravnatelj Osnovne škole Milan Davidović.

U prvi razred osnovne škole krenuli su Gabrijel Cerjak i Ivona Marinčić. Uzbuđeni zbog početka školske godine, ali su nam otkrili i kako su ipak malo nervozni.

Ponosna mama malenog Gabrijela je Željka Cerjak. Itekako joj je ove godine dobro došla pomoć Grada Gline u vidu besplatnih udžbenika. Pitali smo je kako se osjeća prvog dana škole.

A ovi udžbenici, ukoliko ih učenici budu čuvali, a sigurni smo da hoće, bit će na raspolaganju i iduće godine nekim novim đacima prvacima.

Prethodni članakPočetak nove školske godine u Srednjoj školi Glina
Sljedeći članakPrijavi se na biciklistički Maraton Glina 2016.!