Utakmicama u Glini poslana poruka za mir u Ukrajini

Na Banovcu je održan sportsko-humanitarni spektakl

Na inicijativu vodstva ŠNK Banovac Glina u nedjelju, 11. rujna je na Športsko rekreacijskom centru Banovac održan sportsko-humanitarni spektakl u čijem su središtu pozornosti bili gosti iz ukrajinskog Donetska.

Ekipe mlađih i starijih pionira domaćina Banovca i gostiju iz Shakhtar Donetska tako su odigrale dvije utakmice čiji je rezultat, kako to i priliči u ovakvim susretima, pao u drugi plan.

Želja i cilj okupljenih bio je samo jedan, a to je poslati poruku mira za ratom pogođenu i okupiranu Ukrajinu upravo iz grada u kojem je prije više od 25 godina završio Domovinski rat.

Ovom prijateljskom susretu uz delegaciju iz Ukrajine, prisustvovali su i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Gline Tomislav Gregurić kao i predsjednik ŠNK Banovac Glina Antonio Štajdohar, a sva trojica spomenutih domaćina zajedno su zaključili:

“Sjećanja na nesretne događaje iz 90-ih još uvijek su svježa, a neke rane nikad neće zacijeliti i baš zato smo željeli ugostiti naše prijatelje iz Ukrajine da im pokažemo da nisu sami te da dijelimo njihovu bol i sudbinu.”

Na kraju ovog nogometnog druženja predsjednik Banovca Antonio Štajdohar i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Gline Tomislav Gregurić okupljenim gostima podijelili su prigodne poklon pakete s obilježjima Hrvatske nogometne reprezentacije.

Prethodni članakSraz škola nogometa Shakhtara i Gline
Sljedeći članakSISAK Predstavljen projekt Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest