Uspješna godina iza “Glinskih banica”

Udruga mažoretkinja “Glinske banice” odavno je postala zaštitnim znakom grada Gline, a kako vrijeme prolazi, glas o njima čuje se sve dalje. Tako je godina 2016. bila iznimno uspješna, potvrdila nam je dopredsjednica Udruge Ines Mileković. Sezona je počela u svibnju, kada je održano Državno prvenstvo u Zagrebu, gdje su Banice nastupile s osam natjecateljica te u kategoriji limačica i mlađih kadetkinja osvojile pet zlatnih i tri srebrna odličja.

Prvi puta su na Državnom prvenstvu nastupili kadeti, koji su završili na 10. mjestu, dok su juniori bili peti.

U neformaciji kadetski solo Anja Bobeta osvojila je srebro, dok se u juniorskom solu Monika Milatović okitila zlatom.

Odličnim rezultatima “Glinske banice” kvalificirale su se na Europsko prvenstvo u Vinkovcima, gdje su juniorke osvojile peto mjesto među 18 ekipa. Anja Bobeta ponovila je uspjeh s Državnog prvenstva osvajanjem drugog mjesta, Monika Milatović bila je deveta, dok je seniorski duo sestara Katarine i Gabrijele Zibar osvojio brončanu medalju. Udruga je dobila i iznimno priznanje za promicanje Sisačko-moslavačke županije.

“Glinske banice” svoju natjecateljsku godinu završile su u rujnu, a već narednog mjeseca ostvaren je upis novih članova, te je ukupan broj narastao za 15, i sada iznosi 60. Četiri dobne skupine podijeljene su u kategorije limača, mlađih kadeta, kadeta i juniora, a gospođa Mileković izuzetno je zadovoljna činjenicom da je sve veći broj predškolskog uzrasta. Velika zahvala ide i roditeljima, koji svojom podrškom olakšavaju Udruzi brojne planove.

Članice vježbaju u dvorani Osnovne škole Glina i tu nailaze na uvijek otvorena vrata, no problem je što je dvorana mala, a udruga i sportskih klubova je prilično puno. Uspjesi su brojni, no brojni su i izdaci. Udruga se financira isključivo iz proračuna Grada Gline. Uz 70.000 kn koje su dobile od Grada, tu je i 5.000 kn koje uspiju same prikupiti od članarina. Obnovljena je i oprema, jer su obnovile set juniorskih čizama, na što je utrošeno 20.000 kn. Plaćena je članarina HMS-u, redovno su plaćeni troškovi iznajmljivanja dvorane i troškovi trenera, a naravno dio novca potrošen je na put i smještaj natjecateljica na Državnom i Europskom prvenstvu.

Dopredsjednica “Glinskih banica” Ines Mileković nada se da će uz sve veći interes i redovan trening rezultati u 2017. godini biti još bolji. Pripreme za 2017. počinju već u siječnju za Regionalno prvenstvo, za koje su još uvijek nepoznati datum i mjesto održavanja, a zatim i za Državno prvenstvo u svibnju. Očekivanja su velika i mažoretkinje očekuju osiguravanje plasmana na Europsko prvenstvo koje će se održati u Sloveniji.

Prethodni članakHAKUD “Glinska tamburica” ima velike planove za 2017.
Sljedeći članakGlina veličanstveno ušla u 2017. godinu