U utorak, 7. ožujka u Glini – Humanitarna projekcija filma “Ma Ma”

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije pridružila se realizaciji kampanje “Darujmo ružičasti život” koju provodi Europa Donna Hrvatska, organizacija koja radi na podizanju svijesti žena Europe o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje raka, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb, a radi i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti. Kroz kampanju “Darujmo ružičasti život” prikupljaju se sredstva za kupnju aparata za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje), a koji uvelike smanjuje (čak i do 20-30 puta) emitiranje zračenja nad oboljelim ženama tijekom liječenja te se olakšava i sam oporavak oboljelih. Cjelokupni projekt počeo je 21. veljače 2013. godine humanitarnom revijom u prostoru Mimare u Zagrebu, a završit će kada se sredstva prikupe.  Sredstva se prikupljaju kroz razne humanitarne akcije.

Jednu takvu humanitarnu akciju u utorak, 7. ožujka, uoči Međunarodnog dana žena, organizira i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Grada Gline. Naime, u Kinu Glina, na adresi Stjepana i Antuna Radića 10, bit će prikazan film “Ma Ma”. Redatelj filma je Julije Medema, a u glavnoj ulozi nezaposlene učiteljice s dijagnozom raka dojke je Penelope Cruz.

Projekcija filma na rasporedu je u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni Kina Glina prije projekcije filma. Svaka kupljena ulaznica donacija je za kampanju “Darujmo ružičasti život” kojom se, podsjetimo, prikupljaju sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje kojim bi se oboljelim ženama  olašalo mukotrpno i dugotrajno liječenje. Dodajmo i kako će prije projekcije filma biti upriličen prigodni program kojeg će izvesti učenice i učenici Srednje škole Glina, a kroz koji će biti prezentiran život i rad poznatih žena likovne umjetnosti, bit će interpretirane pjesme renomiranih hrvatskih književnica te će biti predstavljene značajne žene u hrvatskoj suvremenosti.

Pridružite se i vi borbi protiv raka dojke kupnjom ulaznice za film  “Ma Ma”!

Vidimo se u utorak, 7. ožujka od 19 sati u Kinu Glina!

Prethodni članakPremijera dokumentarnog filma “Ovčara: Neispričana priča” u subotu u Glini
Sljedeći članakVIDEO – Glina – premijera dokumentarnog filma “Ovčara: Neispričana priča”