U Glini svečano otvorena Izložba fotografija iz Domovinskog rata

Svečanim otvorenjem Izložbe fotografija iz Domovinskog rata u Glini u petak, 4. kolovoza službeno je počeo višednevni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te Dana Grada Gline.

Već drugu godinu zaredom u organizaciji Grada Gline i Gradskog vijeća Grada Gline u predvorju Hrvatskog doma otvorena je Izložba fotografija iz Domovinskog rata. U njenom postavljanju aktivno su sudjelovali predstavnici Udruge 2. gardijske brigade Gromovi, Udruge Specijalne jedinice policije OSA Sisak, 20. Domobranske pukovnije Glina, glinske HVIDRA-e i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ Podružnice Glina koji su svoje suborce, prijatelje i postrojbe u kojima su bili, snimali na raznim mjestima tijekom Domovinskog rata. Fotografije, kojih i ove godine ima više od 800, ustupili su i brojni građani.

Iduće godine pokušat ćemo povećati postav, kaže nam predsjednik Gradskog vijeća Željko Šešerin.


U planu je i otvaranje Muzeja Domovinskog rata.

Izložbu je otvorio predsjednik glinske HVIDRA-e Darko Krznarević koji je zahvalio svim braniteljima na prikupljanju i ustupanju ovih vrijednih fotografija.

Izložbu fotografija iz Domovinskog rata možete razgledati i narednih nekoliko dana tijekom radnog vremena Knjižnice i čitaonice Glina. Nakon otvorenja izložbe, program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te Dana Grada Gline nastavljen je na ŠRC-u Banovac koncertom Mejaša.

Prethodni članakZavičajnom klubu Joševica iz Gline odobreno 10.000,00 kn za uređenje dječjeg igrališta
Sljedeći članakDan logora Glina – Svjedočanstva glinskih logoraša