U Glini prigodnim paljenjem lampiona obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Uoči obilježavanja 32. godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara – Grada heroja i Škabrnje u Glini su zapaljene svijeće duž cijele Vukovarske ulice, u znak zahvalnosti i suosjećanja za poginule vukovarske branitelje i za sve poginule u obrani Domovine.

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Glini je danas održano prigodno paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici u Glini.

Mnoštvo Glinjana, pa i oni najmanji, okupili su se ispred Osnovne škole Glina, nakon čega su se u koloni uputili prema Vukovarskoj ulici gdje su prigodnim paljenjem lampiona odali počast svim žrtvama Domovinskog rata.

– Već tradicionalno uoči Dana sjećanja okupljamo se i palimo svijeće za one kojih više nema. Grad Glina je također podnio veliku žrtvu, 396 poginulih branitelja i civila je s ovog područja. Da se ne zaboravi ta žrtva, brojni Glinjani, braniteljske udruge, predstavnici ustanova, ali i naši najmlađi; srednjoškolci, osnovnoškolci i vrtićancima iz Dječjeg vrtića Bubamara danas su se okupili kako bi se prisjetili i odali počast svima onima kojima danas možemo zahvaliti na svojoj slobodi, poručio je gradonačelnik Ivan Janković, gradonačelnik grada Gline.

 

 

 

 

Prethodni članakZbog prometnih prekršaja završio u zatvoru
Sljedeći članakVozio pijan i pod zabranom pa završio u zatvoru