SV. AGATA GLINA Novčana pomoć onkološkim bolesnicama

Žitelji Gline i okolice su se našli u teškoj situaciji nakon razornih potresa. Tim povodom nekoliko prijateljskih udruga koje okupljaju žene oboljele od raka i brojni pojedinci uplatili su na račun udruge novčane donacije kako bi pomogli udrugu Sveta Agata, njezine članice, ali i druge žene koje su oboljele od raka.

Sveta Agata je upravo tim ženama uputila javni poziv da se do kraja siječnja prijave za prijem novčane pomoći. Mogle su se javiti sve onkološke bolesnice bez obzira jesu li ili nisu članice udruge Sveta Agata. Ukupno se registriralo 50 žena i svakoj od njih uplatit će se na račun 1200 kuna.

Također svoj Dan udruga sveta Agata Glina obilježava i započinjanjem on line aukcije slika glinskih pejsaža, koje je s puno radosti Udruzi donirala njena članica, slikarica Silverija Prpić, dok je gospođa Eleonora Milaković donirala sliku Jutro.

Prihod od aukcije bit će namijenjen onkološkim pacijenticama u aktivnoj fazi liječenja karcinoma.

U ime udruge Sveta Agata i svih žena koje su primile i koje će primiti novčanu pomoć zahvaljujem svim donatorima, udrugama i pojedincima na njihovoj dobroti. Ovo je bio zaista prekrasan način da zahvaljujući našim donatorima obilježimo i naš Dan Svete Agate“, poručila je predsjednica Udruge, dr. Sanja Štingl-Vlašić.