Sve je jučer kasno poslijepodne u Glini bilo u znaku nota. Dakle, u četvrtak 15. ožujka, u dvorani Hrvatskog doma, glinska Srednja škola bila je domaćin Susreta đaka glazbenjaka koje organizira Glazbena udruga “Opus” iz Dugog Sela. Do sada je održano osam Susreta u više županija na kojima je sudjelovalo preko 1200 učenika iz 52 škole. Ciljevi ovih Susreta, kako nam je rekla tajnica “Opusa” Sandra Frančišković su motiviranje djece i učitelja, poticanje i razvijanje glazbenih sposobnosti djece i ljubavi prema glazbi u svim njezinim oblicima, razmjena iskustava te na kraju, druženje i zabava. Program nema natjecateljski već slobodni karakter.

Okupljenim sudionicima Susreta, obratila se ravnateljica SŠ Glina Marija Margušić-Novosel zahvalivši se svima koji su dali svoj doprinos da se ova večer dogodi – gradu Glini i gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću koji se ubrzo pridružio gledateljima, Školskoj knjizi, ravnateljici Suzani Šantek, nastavnicima i roditeljima učenika. Pozdravila je predstavnicu SMŽ gđu. Zrinku Štajdohar te nazočne iz Vijeća roditelja dr. Sanju Štingl Vlašić i iz Školskog odbora Dražena Naglića. U ime Udruge “Opus”, nazočne je pozdravila gđa Sanja Frančišković zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu. A gdje završavaju riječi, počinje glazba…

Kroz program su nas vodili učenici glinske gimnazije Ema Iharoš i Dominik Karaula. Dobrodošlicu su svima otpjevali mladi Glinjani, a u službenom su programu nastupili: pjevački zbor i tamburaška skupina SŠ Glina pod vodstvom prof. Marija Ožakovića s pjesmom “Glino, grade moj”; veliki zbor OŠ “Dragutina Tadijanovića” Petrinja, PŠ Moščenica s voditeljicom Marijom Alapić; anasambl block flauti “Čarobne frule” i glazbeni kreativci OŠ “Josipa Zorića” Dugo Selo s voditeljicom Tenom Čačić; zbor Gimnazije Sisak s voditeljem Robertom Jamesom Hudolinom; mali zbor OŠ “Dragutina Tadijanovića” Petrinja, PŠ Moščenica s voditeljicom Marijom Alapić; OŠ “Josipa Zorića” Dugo Selo voditeljicom Marinom Kozina Klasić i mješoviti zbor SŠ Petrinja, s voditeljicom Marijom Alapić. Moglo se tu čuti raznih skladbi, u različitim izvedbama – od Toše Proeskog, mixa tradicijskih pjesama, Tajči, do “Halleluja” Leonarda Cohena, vječnih “Stand by me” i “Over the rainbow”. Po završetku programa, tajnica Sandra Frančišković sudionicima je podijelila prigodna priznanja, a ravnateljica Marija Margušić-Novosel voditeljima zborova za uspomenu jesenas izdanu Monografiju Srednje škole Glina.


Na kraju, svi su izvođači izašli na pozornicu i zajedno zapjevali “Uhvati ritam”, a što razigranoj mladosti, uvjerili smo se, nije bio nikakav problem. Zvjezdani ugođaj dočaralo je malo svjetleće pirotehnike, a svi su pozvani na Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva koje također organizira Udruga “Opus”…Susret se nastavio zabavom i druženjem u predvorju Hrvatskog doma, uz sendviče, grickalice i sok…Doista, glazba je zvonka radost koja sve spaja – i male i velike, i mlade i starije.

Prethodni članakAUDIO Saznajte sve o simpoziju ‘Istina i put’
Sljedeći članakJESMO LI JEDNAKI?